Tóth Janka, az újabb “Exatlon-celeb”

jan 22, 2021 | Hírek

Esztergályos Patrik után újabb vívó szerepel a Tv2 nagysikerű, Exatlon Hungary című műsorában. Ezúttal Tóth Janka erősíti a “Bajnokok” csapatát. Édesanyja, Báthory Zsuzsanna mesél a történetről.

A Törekvés 22 esztendős, junior Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes tőrözője, Tóth Janka erősíti a “Bajnokok” csapatát a Tv2 Exathlon Hungary című vetélkedőjében. A nézettségi rekordokat döntő műsorba hétfőtől került be a tehetséges vívó. Mivel a sorozatnak rendkívül szigorú szabályzata van, ezért Jankával természetesen nem tudtunk beszélni. Édesanyját, Báthory Zsuzsannát kértük meg arra, hogy a lehetőségekhez mérten avasson be bennünket a kaland részleteibe. 

“Igazából annyi történt, hogy Janka jelentkezett a Tv2 felhívására, méghozzá a Kihívók csapatába. Természetesen beszámolt a sportmúltjáról és az eredményeiről is, feltehetőleg ennek tudható be, hogy végül a Bajnokok közé hívták meg. Sikerrel szerepelt a castingon, és ennek köszönhető, hogy hétfőtől ott lehet a műsorban. Sokkal többet viszont a folytatásról én sem tudok. Rendkívül szigorú a titoktartási kötelezettség, a telefonját is elvették Jankának, úgyhogy én is csak a tévéből értesülök a Dominikán történtekről.” – mesélte Báthory Zsuzsanna.

Felvetődhet a kérdés, hogy mit keres a Janka Dominikai Köztársaságban, miközben a női tőrcsapat Tokióra készül, és a hétvégén éppen Magyarkupa-fordulót, egyben válogató versenyt rendeznek? Tőrberkekben, persze ismert, hogy a tehetséges versenyző súlyos térdsérülést szenvedett, több műtéten esett át. Ráadásul akkor, amikor már a felnőtt mezőnyben is nagyon jól vívott, tervei között reálisan szerepelhetett a válogatottba kerülés. Sajnos, az operációt követő rehabilitáció után sem tért százszázalékos állapotban vissza a pástra. Ám sportágunkban maradva letette a nemzetközi bírói vizsgát, és nappali szakon elvégezte a Testnevelési Egyetem vívóedzői szakát. De térjünk vissza édesanyja “közvetítésével” a mostani kalandra, az Exatlonra!

(Fotók: Tv2)

“A napokban alaposan megrémítettek minket a sorozat aktuális promóciójával. Abban ugyanis Janka sérüléséről és mentőautóról is esett szó, úgyhogy az előzményeket ismerve komolyan idegeskedtünk. Aztán kiderült, hogy csak elharapta a száját, ami vérzett egy kicsit, és a mentő sem érte jött szerencsére. Persze, pontosan tudjuk, hogy a beharangozónak figyelemfelkeltőnek kell lennie, de azért most nagyon aggódtunk… Szerencsére, nem volt miért, úgyhogy szurkolunk tovább, hogy minél később jöjjön haza Janka. Ez jelentené ugyanis azt, hogy sokáig marad versenyben.” 

Kapcsolódó hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események