Újabb érmek Egerből

febr 16, 2020 | Hírek

A kerekesszékes Vk utolsó egri egyéni napján is jutott magyar érem. Férfi kard B kategóriában Tarjányi István, női tőr A kategóriában Hajmási Éva lett harmadik. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek

Minden napra jutott magyar érem az egri kerekesszékes Világkupa-versenyen! Nem volt ez másként a viadal egyéni versenyeinek szombati zárónapján sem. Ezúttal két bronzzal tették teljessé a mieink az éremkollekciót, emellett szerzett a küldöttség két értékes helyezést is. 

A női tőrözők A kategóriájában világbajnok csapatunk két erőssége, Hajmási Éva és Krajnyák Zsuzsa az esélyesek közé tartozott, és ennek megfelelően szerepeltek a mieink. A legjobb nyolcig kétséget sem hagyva jutottak el, az éremasszókban Évinek sikerült az újabb győzelem, 15:13-ra verte olasz riválisát. Zsuzsinak ezúttal nem jött össze medál, 15:11-re kikapott, és ezzel az ötödik helyen zárt. Évi az elődöntőben az ukrán Morkvicstól 15:12-es vereséget szenvedett, így bronzérmes lett, gratulálunk!

Ugyancsak harmadik helyezés és gratuláció járt Tarjányi Istvánnak is, aki a férfi kardozók B kategóriájában nyert medált. A nyíregyházi vívó a 16-os táblán két, egészen sima sikerrel került az elődöntőbe, ahol a későbbi győztestől kapott ki. Még egy helyezés jutott a magyaroknak, a női tőrözők B kategóriájában Dani Gyöngyi hetedik lett. 

Az egyéni versenyeket ezzel két arany-, egy ezüst- és négy bronzéremmel zárta a küldöttség, vasárnap a csapatversenyekkel fejeződik be az egri Világkupa.

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Kaposvári Zsolt emlékverseny, Eger. Férfi párbajtőr egyéni, A kategória, 45 induló. 

Végeredmény: 1. Piers Gilliver (brit), 2. Makszim Saburov (orosz), 3. Maurice Schmidt (német) és Artur Juszupov (orosz), …34. Göttlinger Dániel, …45. Somogyvári Imre.

Férfi kard egyéni, B kategória, 24 induló. Nyolcaddöntő: Tarjányi-Onda (japán) 15:9.

Negyeddöntő: Tarjányi-Hamacin (orosz) 15:4.

Elődöntő: Tarjányi-Castro (lengyel) 5:15.

Végeredmény: 1. Adrian Castro (lengyel), 2. Panajotisz Triantafillu (görög), 3. Tarjányi István (edző: Pákey Béla) és Alekszander Kurzin (orosz).

Női tőr egyéni, A kategória, 34 induló. Nyolcaddöntő: Krajnyák-Szicseva (orosz) 15:11, Hajmási-Van Achterberg (török) 15:8.

Negyeddöntő: Hajmási-Trigilia (olasz) 15:13, Krajnyák-Jevdokimova (orosz) 11:15.

Elődöntő: Hajmási-Morkvics (ukrán) 12:15.

Végeredmény: 1. Ju Csujji (hongkongi), 2. Natalija Morkvics (ukrán), 3. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) és Alena Jevdokimova (orosz), 5. Krajnyák Zsuzsa (edző: Feczer Viktor).

Női tőr egyéni, B kategória, 26 induló. Nyolcaddöntő: Dani-Csung (hongkongi) 15:10, Mező-Santos (brazil) 11:15.

Negyeddöntő: Dani-Jana (thaiföldi) 7:15.

Végeredmény: 1. Saysunee Jana (thaiföldi), 2. Viktoria Bojkova (orosz), 3. Monica Santos (brazil) és Beatrice Vio (olasz), …7. Dani Gyöngyi (edző: Feczer Viktor), …14. Mező Boglárka.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események