Újabb nyolcaddöntők Nápolyban

júl 5, 2019 | Hírek

A nápolyi Universiade vívóversenyeinek második napján ismét nyolcaddöntős helyezések jutottak a magyaroknak. Legjobban Mesteri Viktória és Pöltz Anna szerepelt, mindketten a legjobb 16 közé jutottak.

A nápolyi Universiade második versenynapján is a legjobb 16 jelentette a végállomást a magyarok számára. Gyorsan tegyük hozzá: nincs ebben semmi meglepő, a mezőnyök nagyon erősek, miközben a mieink – a világbajnokság közelsége miatt – deklaráltan a második-harmadik vonallal érkeztek Dél-Olaszországba.

Mesteri Viki 9. lett az Universiadén.

Úgyhogy kezdjük inkább a dicsérettel: női tőrben Mesteri Viktória 9. helye, és a junior korú Pöltz Anna nyolcaddöntője egyaránt értékes produktum, még akkor is, ha nem világrengető eredmény. Korábbi kadet világbajnokunk (2013, Porecs), Viki erős csoportkör után a 32-ben 15:13-ra verte a már a felnőtt lengyel válogatottban is helyet kapott Jeglinskát. Míg az idei junior Eb-bronzérmes csapat erőssége, Pöltz Anna a szingapúri Berthier-t verte biztosan 15:10-re. A nyolcaddöntő már nem sikerült a mieinknek, Viki az olasz Sinigaliától (7:15), Anna az orosz Martines Hauregitől kapott ki (8:15). A fegyvernem harmadik magyarja, Gólya Fruzsina a 32-be kerülésért 15:11-es vereséget szenvedett a lengyel Lachmantól

A junior korú Pöltz Anna nyolcaddöntőig jutott Nápolyban.

A nap másik versenyszámában, férfi párbajtőrben egy magyar sem jutott a legjobb 32 közé. A 64-es főtáblán Mestyanek Máté a későbbi győztes cseh Rubestől (11:15), Cho Taeun Sándor a holland Tulentől (4:15), Bányai Botond a kazah Szavintól (12:15) szenvedett vereséget. 

Az Universiade szombaton a férfi tőrözők és a női kardozók egyéni versenyével folytatódik.

Eredmények. Universiade, Nápoly.

Férfi párbajtőr egyéni, 84 induló. A csoportmérkőzéseken: Bányai Botond 4 győzelem/2 vereség, Cho Taeun Sándor 3/3, Mestyanek Máté 2/3 (továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Mestyanek-Rubes (cseh) 11:15, Cho Taeun-Tulen (holland) 4:15, Bányai-Szavin (kazah) 12:15.

Végeredmény: 1. Martin Rubes (cseh), 2. Dmitrij Guszev (orosz), 3. Jang Hjomin (koreai) és Wojciech Kolanczyk (lengyel), …37. Bányai Botond, …50. Cho Taeun Sándor, …57. Mestyanek Máté.

Női tőr egyéni, 56 induló. A csoportmérkőzéseken: Mesteri Viktória 5 győzelem/1 vereség, Pöltz Anna 4/2, Gólya Fruzsina 2/4 (továbbjutottak).

A legjobb 32 közé jutásért: Gólya-Lachman (lengyel) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Mesteri-Jeglinska (lengyel) 15:13, Pöltz-Berthier (szingapúri) 15:10.

Nyolcaddöntő: Pöltz-Martines Hauregi (orosz) 8:15, Mesteri-Sinigalia (olasz) 7:15.

Végeredmény: 1. Erica Cipressa (olasz), 2. Morgane Patru (francia), 3. Malina Calugareanu (román) és Camilla Mancini (olasz), …9. Mesteri Viktória, …16. Pöltz Anna, …41. Gólya Fruzsina.

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM