“Újranyitó” elnökségi ülés

jún 11, 2020 | Hírek

A koronavírus utáni első elnökségi ülését tartotta az MVSZ. Az érintettek beszámoltak az újranyitás lehetőségeiről, és az is eldőlt, hogy a rendes, egyben tisztújító közgyűlést július 18-án rendezik. 

Írásbeli határozatokat hozott az elmúlt három hónapban a Magyar Vívó Szövetség, ám elnökségi ülést a koronavírus miatt természetesen nem tartott az említett időszakban a testület. Csütörtök délután erre is sor került, és Csampa Zsolt elnök vezetésével csaknem a teljes testület összegyűlt az “újranyitó” ülésen. Természetesen az írásbeli szavazások megerősítése után éppen az újranyitás volt a legfontosabb téma, ennek mikéntje és időpontja. 

Csampa Zsolt először is megköszönte a teljes magyar vívótársadalomnak, hogy fegyelmezetten élte végig a remélhetőleg legnehezebb hónapokat. Ezt követően Tamás Henriette főtitkár, Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Boczkó Gábor sportigazgató számolt be a közelmúlt történéseiről, de leginkább a jövőbeli tervekről. Elhangzott, hogy a helyzet rendkívül összetett. A felnőtt válogatott szempontjából akadnak olyan fegyvernemek (férfi kard, női tőr), melyek kiharcolták csapatban az olimpiai kvalifikációt. Akadnak olyanok (férfi párbajtőr, női kard), melyek küzdenek ezért. Míg női párbajtőrben és férfi tőrben az egyéni kvóta megszerzésére maradt esély. Ennek megfelelően, fegyvernemenként kell kidolgozni a felkészülést a jövőre. A helyzetet nehezíti, hogy a nemzetközi szövetség kivár, közleménye alapján a “fair play” szellemében csak akkor rendeznek újabb kvalifikációs viadalt, amikor arra minden nemzet fel tud készülni. A hazai versenynaptárral kapcsolatban elhangzott, hogy azt szeptembertől decemberig hamarosan elkészítik. 

Döntés született a közgyűlés időpontjáról is. Mivel idén elnökválasztás is esedékes, ezért Csampa Zsolt javaslatára az elnökség egyhangúlag elfogadta, hogy július 18-án, szombaton egyszerre bonyolítsa le a szövetség a rendes és a tisztújító közgyűlést. A különböző posztokra vonatkozó jelöléseket június 30-ig lehet majd beküldeni, a pontos részletekről honlapunk beszámol.

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM