Ünnepi ezüst a katonai világjátékokról

okt 23, 2019 | Hírek

Október 23-án, nemzeti ünnepünk évfordulóján nyert ezüstérmet a magyar férfi párbajtőrcsapat (Berta Dániel, Peterdi András, Siklósi Gergely) a vuhani katonai világjátékokon! Gratulálunk!

A Berta Dániel, Peterdi András, Siklósi Gergely összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat egyedül az olaszokkal szemben maradt alul egy fordulatos fináléban (39:45), melyben a meccs feléig a mieink vezettek a jegyzőkönyv tanúsága szerint. Mindkét katonacsapat erős felállításban szerepelt, itt is, ott is vívott egyéni világbajnok, Siklósi Geri, illetve Paolo Pizzo személyében. 

A döntőig az ugyancsak erős összeállításban szereplő Svájc és Kína legyőzésével jutottak el a mieink, gratulálunk vívóknak és a mestereknek! 

Ezüstszelfi: Berta Dani, Peterdi András és Siklósi Geri.

Eredmények. Vuhan, Katonai Világjátékok. Férfi párbajtőrcsapat, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Német-belga vegyes 45:36 (Berta +7, Siklósi +7, Peterdi -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Svájc 42:39 (Peterdi +4, Berta +2, Siklósi -3).

Elődöntő: Magyarország-Kína 45:35 (Berta +5, Siklósi +3, Peterdi +2).

Döntő: Magyarország-Olaszország 39:45 (Siklósi +3, Berta -4, Peterdi -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország (Berta Dániel, Peterdi András, Siklósi Gergely, edzők: Dancsházy-Nagy Tamás, László István), 3. Korea.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események