Utolsó junior lehetőségek

febr 2, 2023 | Archív, Hírek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Csaknem a komplett magyar junior élmezőny útra kel ezen a hétvégén, elvégre a férfi tőr kivételével valamennyi fegyvernemben junior Világkupa egyéni és csapatversenyt rendeznek. Ráadásul az események abból a szempontból különlegesek, hogy ez az utolsó hazai válogató viadal a közelgő korosztályos világversenyek előtt – a tallinni kadet és junior Európa-bajnokság nem egészen három hét múlva, február 21-én kezdődik. 

A kardozók helyszíne egyben az idei korosztályos vb házigazdája, Plovdiv. Itt lesz egyedül háromnapos a viadal, a nők pénteken, a férfiak szombaton, a csapatok vasárnap vívnak. (A többi városban a hagyományoknak megfelelően szombaton egyéni, vasárnap csapatversenyt rendeznek.) A magyarok maximális létszámmal, 12-12 fővel indulnak, az edzőkkel, vezetőkkel együtt várhatóan több mint félszáz honfitársunk “kirándul” majd Bulgáriába… Nem lesz ott viszont köztük Battai Sugár, világbajnokunk a jövő heti felnőtt Vk-ra készül, de természetesen a korosztályos világversenyeken pástra lép. 

A párbajtőrözők igen népes mezőnye “kettészakad”. A férfiak Bázelben, a nők Isztambulban lépnek pástra – ugyancsak egyaránt 12-12 fővel. Mindkét fegyvernemben akadnak a válogatás szempontjából tisztázatlan kérdések, ebből a szempontból is bizonyosan izgalmas versenyek lesznek. Miként női tőrben is, Jénában, igaz, itt a négy korosztályos válogatott helyre öt jelölt akad, és kevesebb, szám szerint nyolc magyar nevezett. 

Valamennyi helyszínen: hajrá, magyarok!

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM