Válogatottjaink a főtáblán

jan 12, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A milánói vb-n szereplő női tőrcsapat tagjai ott vannak a nagyon erős párizsi Vk főtábláján. Folytatás szombaton a legjobb 64 között - párhuzamosan a férfiakkal.

Értékes pénteket tudhat maga mögött női tőrválogatottunk az elképesztően nagy és erős mezőnyű párizsi egyéni Világkupa-verseny selejtező napját követően. A válogatott, a vasárnapi olimpiai kvalifikációs csapatviadalra készülő kvartett valamennyi tagja ott lesz a szombati 64-es főtáblán, emellett további három vívónkat egyetlen asszó választotta el ugyanettől. 

Kezdjük a legfontosabbal! Pásztor Flóra a csoportkört hibátlan teljesítménnyel intézte el, és ezzel közvetlenül bejutott a 64-es főtáblára. Mindez azért lényeges a szokásosnál is jobban, mert amennyiben a csapatnak nem sikerülne kiharcolnia az olimpiai kvótát, abban az esetben, jelen állás szerint Flóra áll a legközelebb a magyarok közül az egyéni indulás lehetőségéhez. Ehhez lépett egy aprót ismét előre ezzel a teljesítményével. 

A többieknek viszont igen nehéz dolguk volt a folytatásban, elvégre akadt, akinek a 64-ért további három, 15-ös asszót kellett nyernie, márpedig erre általában csak férfi párbajtőrben akad példa… Ilyen volt Lupkovics Dóri, aki 15:14-es meccset is vívott – igazán kihajtotta magát ezen a napon. Kreiss Fanni a jelek szerint egyre jobb formába lendül, az ő győzelmeihez kétség sem férhetett. Maradt még a válogatottból Kondricz Kata, aki egyáltalán nem könnyű ágon, végül egy 15:14-es sikerrel jutott a legjobb 64 közé. 

Pásztor Flóra éppen koreai ellenfelének szúr tust a párizsi Vk hibátlan csoportkörében.

Közel volt mindehhez Mohamed Aida, Mesteri Viktória és Nekifor Erika is, mindhárman az utolsó állomásnál vettek búcsút a versenytől. Nem jutott a 96 közé Pöltz Anna és Polonyi Petra, az első direkt kieséses szakaszban esett ki Badár Szonja, míg a csoportkörben Orosházi Csilla. 

Így aztán a férfi és a női szakág szombati, 64-es főtábláján mindösszesen hét magyar tőrözőnek szoríthatunk az ennél is fontosabb vasárnapi, olimpiai kvalifikációs csapatversenyek előtt. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Párizs, 233 induló. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Kreiss Fanni 5/1, Nekifor Erika 5/1, Kondricz Kata 4/2, Mesteri Viktória 3/2, Mohamed Aida 3/3, Pöltz Anna 3/3, Lupkovics Dóra 3/3, Polonyi Petra 2/3, Badár Szonja 2/4 (továbbjutottak), Orosházi Csilla 0/6 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Lupkovics-Acurero Gonzalez (venezuelai) 15:6, Pöltz-Niess (francia) 15:13, Polonyi-Gargne (francia) 15:8, Badár-Cho (amerikai) 10:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Kreiss-Corbu (román) 15:11, Mohamed-Wang (kínai) 15:12, Kondricz-Mijavaki (japán) 15:11, Mesteri-Polozjuk (ukrán) 15:12, Nekifor-Cho (amerikai) 15:13, Lupkovics-Recher (francia) 15:14, Polonyi-Hong (koreai) 8:15, Pöltz-Kirschen (német) 11:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Kreiss-Wong (szingapúri) 15:12, Kondricz-Fang (kanadai) 15:14, Lupkovics-Zhang (kanadai) 15:12, Mohamed-Lyczbinska (lengyel) 11:15, Mesteri-Taffel (amerikai) 13:15, Nekifor-Blazic (horvát) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Kreiss, Kondricz-Ueno (japán), Lupkovics-Kiefer (amerikai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események