Vasárnapra is helyezés jutott kadet kardban

nov 19, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Rácz Brigitta szerepelt a legjobban vasárnap a magyarok közül a szófiai kadet kard európai körversenyen. A KVSE serdülő korú tehetsége a nyolcadik helyen végzett, a férfi kardcsapat 10. lett.

A szombat után a vasárnap sem hozott magyar kardérmet a szófiai kadet európai körversenyen. Gratuláció ugyanakkor jár, méghozzá Rácz Brigittának, aki tizennégy és fél esztendősen jutott a legjobb nyolc közé a nagy és erős mezőnyben. Ezzel nagyot lépett a korosztályos válogatottság felé is egyben a KVSE fiatalja. A magyarok közül mellette Csonka Dorottya volt nyolcaddöntős, további hárman voltak 32-ben. 

Rácz Brigitta serdülőként lett nyolcadik a kadetok európai körversenyén.

Férfi kardban az egyéni után a csapatversenyt is uralták a törökök és az amerikaiak, ezúttal is ők osztoztak az érmeken. A Berkeszi Dániel, Fabó Ákos, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar válogatott a nyolcaddöntőben az egyik amerikai csapattól szenvedett vereséget, és ezzel a tizedik lett. 

Eredmények. Kadet női kard egyéni európai körverseny, 208 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Csonka-Gunes (török) 15:12, Imre-Ferenczi (német) 15:6, Bácskay-Kus (német) 15:8, Tóth-Horpáci-Kukla (lengyel) 15:12, Rácz-Ruiz Belategi (spanyol) 15:5, Nagy-Ghayalod (amerikai) 9:15, Szabó-Kim (amerikai) 13:15, Felföldi-Nath (amerikai) 7:15, Balkay-Covaliou (román) 5:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Csonka-Swek (lengyel) 15:4, Rácz-Ghayalod (amerikai) 15:5, Imre-Lee (amerikai) 11:15, Bácskay-Donnelly-Sallows (brit) 8:15, Tóth-Horpáci-Duvan (török) 8:15.

Nyolcaddöntő: Rácz-Donnelly-Sallows (brit) 15:14, Csonka-Andres (amerikai) 5:15.

Negyeddöntő: Rácz-Xiao (kanadai) 9:15.

Végeredmény: 1. Viktoria Korocsenko (ukrán), 2. Julie Xiao (kanadai), 3. Andres Charmaine (amerikai) és Deniz Duvan (török), …8. Rácz Brigitta (edző: Király Bence, válogatott edző: Kovács Laura), 9. Csonka Dorottya, …17. Bácskai Kincső, 18. Imre Dóra, …31. Tóth-Horpáci Lili, …35. Szabó Polli, …44. Nagy Eszter, …59. Felföldi Szonja, …61. Balkay Anna.

Kadet férfi kardcsapat európai körverseny, 43 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Románia 2 45:33.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 4 28:45.

Végeredmény: 1. Törökország, 2. Egyesült Államok 2, 3. Egyesült Államok, …10. Magyarország (Berkeszi Dániel, Fabó Ákos, Monori Mátyás, Szalai Zalán). 

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM