Vasasos duplázás kadet kardcsapatban

febr 11, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A férfiaknál és a nőknél egyaránt a Vasas kardcsapata nyerte a kadet kard országos bajnokságot, gratulálunk!

A férfiaknál kétség sem férhetett a piros-kékek aranyérméhez. Az egyéni ranglista 3., 4. és 5. helyén végzett Fabó (aki szombaton egyéni aranyérmet is szerzett), Kovács, Monori trió esélyeshez méltó vívással végzett az első helyen. Legszorosabb asszójukat a döntőben vívták a törökbálintiak ellen (45:36), ugyanakkor nekik is feltétlenül jár a gratuláció a második helyért. A bronzérmet a kertvárosiak szerezték meg. 

Fabó Ákos, Monori Mátyás, Kovács Lőrinc, Bíró Barnabás – a Vasas férfi bajnokcsapata.

A nőknél azért valamivel szorosabb meccseket láthattunk, de a pasarétiek aranyérméhez itt sem férhetett kétség. A döntőben a Honvédot múlta felül 45:38-ra a Balkay Anna, Csonka Dorottya, Imre Dóra, Tóth-Horpáci Lili összeállítású csapat, míg a bronzérmet a Törökbálint szerezte meg, amely ugyancsak elégedetten zárhatta a hétvégét. 

Tóth-Horpáci Lili, Balkay Anna, Csonka Dorottya, Imre Dóra – a Vasas női bajnokcsapata.

A Vasas egyik edzője, Sárközi Gergely így válaszolt arra a kérdésre, hogy mitől ilyen erős a szakosztály ebben a korosztályban: “Egységes közeget alkotunk, ez igaz az edző kollégáimra és a versenyzőkre egyaránt. Hiszem, hogy ez a legfontosabb oka az eredményességnek. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindez ma már kevés. Rengeteg munkára van szükség mindkét oldal részéről, és edzőként szükséges a szakmai alázat is.”

Eredmények. Kadet férfi kardcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 14 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Bíró Barnabás, Fabó Ákos, Kovács Lőrinc, Monori Mátyás, edzők: Kósa Miklós, Riba Ferenc, Sárközi Gergely), 2. Törökbálint, 3. KVSE, 4. BVSC, 5. UTE, 6. BVSC 2, 7. Törökbálint 2, 8. TFSE. A döntőben: Vasas-Törökbálint 45:36.

Kadet női kardcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 9 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Balkay Anna, Csonka Dorottya, Imre Dóra, Tóth-Horpáci Lili, edzők: Kósa Miklós, Riba Ferenc, Sárközi Gergely), 2. Honvéd, 3. Törökbálint, 4. Kertváros, 5. Vasas 2, 6. BVSC, 7. UTE, 8. Metropolis. A döntőben: Vasas-Honvéd 45:38.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események