Vasasos és honvédos kardsiker

nov 8, 2020 | Hírek

A Vasas (Galgóczy Tamás, Nagy Pál, Rabb Krisztián, Szilágyi Áron) férfi és a Honvéd (Juhász Anna, Keszei Kira, Pohl-Mikulik Júlia, Várhelyi Kata) női kardcsapata nyerte a Magyar Kupa-fordulót. 

Az esélyesek sikerével ért véget a vasárnapi kard Magyar Kupa csapatforduló a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A férfiaknál a szakosztályelnök Szilágyi Áron vezérletével nyert a Vasas, az annáleszekbe annyi mindenképpen bekerülhet, hogy sportdiplomataként először vezette aranyéremre saját klubjának együttesét kétszeres olimpiai bajnokunk. 

A nőknél a Honvéd győzött, melyet két korábbi válogatott, Várhelyi Kata és Pohl-Mikulik Júlia fémjelez. 

Eredmények. Férfi kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 8 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Galgóczy Tamás, Nagy Pál, Rabb Krisztián, Szilágyi Áron, edzők: Gulácsi Ferenc, Nagy Zsolt, Somlai Béla, Decsi András), 2. Gödöllői EAC, 3. UTE 2, 4. TFSE, 5. Honvéd, 6. UTE, 7. Kertvárosi VSE, 8. Interfencing Debrecen. A döntőben: Vasas-GEAC 45:32. 

Női kardcsapat Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 7 induló. Végeredmény: 1. Honvéd (Juhász Anna, Keszei Kira, Pohl-Mikulik Júlia, Várhelyi Kata, edző: Ravasz Etele), 2. BVSC, 3. Vasas, 4. UTE, 5. Interfencing Debrecen, 6. Nyíregyháza, 7. Kertváros. A döntőben: Honvéd-BVSC 45:37.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események