Vége a visszaszámlálásnak

júl 14, 2019 | Hírek

A szervezők az utolsó simításokat végzik, hogy hétfő reggel 9 órakor elrajtoljon minden idők legnagyobb szabású vívó-világbajnoksága. A sportág csúcseseményén 118 ország 1071 sportolója lép pástra.

A vb kilenc napon át, egészen július 23-án estig tart. Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke konkrét elvárásokat nem fogalmazott meg a magyar vívóválogatott szereplésével kapcsolatban, de reméli, hogy hazai pályán több sportolónk is közelebb kerül az olimpiai kvóta megszerzéséhez.

Csampa Zsolt elnök nem támaszt konkrét elvárást a csapattal szemben.

"Hatalmas rajtunk, szervezőkön a nyomás és a felelősség, hiszen még soha nem nevezett be ennyi nemzet, és ennyi sportoló egyetlen vívóversenyre sem, ezért minden eddiginél nagyobb jelentősége lesz az időrend pontos betartásának – mondta Csampa Zsolt. – Már régi hagyomány, hogy a sportág elnökeként nem támasztok semmilyen konkrét elvárást a csapattal szemben a világversenyek előtt, de remélem, hogy sok sportolónk közelebb kerül az olimpiai kvótához ezen a rendkívül fontos kvalifikációs versenyen" – tette hozzá a sportág első embere, aki az esélyeket firtató kérdésre annyit elárult, hogy a magyar himnusz szerinte többször is felcsendülhet a világbajnokság alatt.

Az MVSZ főtitkára, Tamás Henriette a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a budapesti világbajnokságnak sportdiplomáciai szempontból is kiemelt jelentősége van.

"Nagy tisztelettel fogadjuk majd Alisher Ushmanov urat, a Nemzetközi Vívó Szövetség elnökét, aki nagyon elégedett volt 2013-ban is a budapesti világbajnoksággal – kezdte a sportág magyar főtitkára. – Hatalmas dolog, hogy a jövő héten vendégül láthatjuk Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét is, aki olimpiai és világbajnok tőröző, valamint a NOB más tagjait is. Egy csodálatos hangulatú világbajnoksággal és látványos showműsorral szeretnénk elkápráztatni őket ugyanúgy, mint mindenkit, aki a következő kilenc napban kilátogat a BOK Csarnokba."

Csampa Zsolt, Tamás Henriette, Boczkó Gábor és Sztaics István utolsó verseny előtti egyeztetéseinek egyike.

A BOK Csarnok a rekonstrukció alatt álló Puskás Ferenc Stadion mellett, Budapest központi részén található. A vívó-világbajnokság szervezőbizottságának vezetője szerint 2013-hoz hasonlóan, ezúttal is kiváló helyszíne lesz az eseménynek. 

"A 2013-as vb sikere után egyértelmű volt, hogy a BOK Csarnok ismét ideális otthona lesz az eseménynek. A Papp László Sportaréna túl nagy, ott olyan távolságokat kellett volna leküzdeni, ami miatt ezt elvetettük. Az volt a célunk, hogy a kilátogatók közel kerüljenek a víváshoz. Itt három terem lesz. Az A-csarnokban 4+1 pástot állítunk fel, itt mennek a legizgalmasabb összecsapások, vagyis az érmekért zajló asszók. A B-csarnokban a selejtezőket és az alsó ági mérkőzéseket bonyolítjuk, A C-terem pedig egyfajta tartalékszerepet tölt be, illetve főleg az lesz majd a magyar vívók selejtezőinek helyszíne. A közel 40 pást, amit felállítunk, elég kell, hogy legyen, még így is, hogy majdnem 1100 vívó jött el Budapestre" – mondta Sztaics István.

Kezdődhet a világbajnokság!

Udvarhelyi Gábor szerint a magyar válogatott tagjainak a budapesti világbajnokság nagyszerű lehetőség arra, hogy hazai közönség, illetve a saját családtagjaik, barátaik előtt érjék el azokat az eredményeket, amiket célként tűztek ki maguk elé. A szövetségi kapitány beszélt a csapat jelenlegi formájáról is.

"Talán a legfontosabb, hogy nincs az ellenfelek között a legveszélyesebb, a sérülés, így mindenki a lehető legjobb állapotban van. Úgy láttam – az edzéseket gyakran személyesen is meglátogatva –, hogy a szükséges és megfelelő munkát az összes versenyzőnk el tudta végezni, felkészülten várjuk a világbajnokságot" – tette hozzá a szakember. 

A verseny hétfő reggel 9 órakor a női párbajtőrözők egyéni selejtezőivel kezdődik, délután 1-kor pedig a férfi kard egyéni mezőnye vág neki a menetelésnek.

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM