Versenyrendezés változtatása és versenyen való indulás kiegészítése!

szept 22, 2020 | Hírek

Versenyrendezés változtatása: A szakmai testület javaslatára, az elnökség döntése alapján, a 2020/2021 szezonban a járvány terjedése, a megbetegedések számának növekedése miatt  junior MK csapatverseny nem kerül megrendezésre. Versenyen való indulás […]

Versenyrendezés változtatása:

A szakmai testület javaslatára, az elnökség döntése alapján, a 2020/2021 szezonban a járvány terjedése, a megbetegedések számának növekedése miatt 

junior MK csapatverseny nem kerül megrendezésre.

Versenyen való indulás kiegészítő szabályozás:

Az OSEI iránymutatásai és az egészségügyi óvintézkedések betartása érdekében az elnökség az alábbi intézkedést hozza:

Minden, az MVSZ versenyrendszerében versenyengedéllyel rendelkező és versenyen indulni szándékozó versenyző amennyiben COVID gyanúját feltételezhető betegség tüneteket tapasztal, vagy igazoltan COVID fertőzött köteles azt edzője és klubja felé haladéktalanul bejelenteni. A sportoló egyesülete az MVSZ versenyébe a sportolót nem nevezheti. Amennyiben a rendezők és a verseny helyszínén tartózkodó orvos valamely sportolón betegség tüneteit észleli, a versenyző a versenyen nem vehet részt. A betegség észlelése, vagy a fertőzöttség igazolásától számítva a sportoló versenyengedélye automatikusan felfüggesztésre kerül és MVSz által szervezett versenyen 4 hétig nem vehet részt. Versenybe visszatéréséhez új sportorvosi igazolás szükséges.

Amennyiben a sportoló a rendelkezést megszegi vele szemben fegyelmi eljárás folytatható le. Amennyiben a rendelkezést a sportoló egyesülete megszegi, az egyesülettel szemben akár a versenyből való kizárás szankciója is alkalmazható.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.