Világbajnok a kerekesszékes női tőrcsapat!

szept 22, 2019 | Hírek

Óriási siker Koreában! Aranyérmes lett a Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka összeállítású női tőrcsapat a kerekesszékes világbajnokságon! A férfi kardcsapat negyedik lett.

Hatalmas sikert ért el a magyar kerekesszékes női tőrcsapat az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon! A Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka összeállítású magyar válogatott három remek győzelmet aratva megnyerte a világbajnokságot! 

Ha lehet rangsorolni, akkor talán az első falat volt a legnagyobb! A magyarok ugyanis már a negyeddöntőben összekerültek az abszolút favoritoknak számító, a világbajnokságon halomnyi aranyérmet nyerő kínaiakkal. Csakhogy ezúttal fordult a kocka! Zsuzsi, Évi és Gyöngyi egyaránt remekül teljesített, és 45:40-es győzelmet arattak a magyarok. Az elődöntőben Oroszország következett, és jött az újabb siker! Az ugyancsak nagyon erős riválist még simábban, 45:37-re verték a mieink. A döntőben Hongkong következett. A fordulatos, és végig kiélezett küzdelemben az utolsó tust a magyarok adták, és ezzel 45:44-re nyertek Hajmási Éviék, így világbajnokok lettek! Gratulálunk a négy hölgynek, és a mestereknek, Beliczay Sándornak, Feczer Viktornak, Szirmai Benedeknek és Nagy Józsefnek! A kerekesszékes szakág történetében ez az első csapat világbajnoki aranyérem, melyet az elnök, Szekeres Pál születésnapján nyertek a mieink!

Szépen teljesítettek a férfi kardozók is. A Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor összeállítésú csapat Japán legyőzése után a negyeddöntőben az első helyen kiemelt olaszokkal találkozott. Ám a papírformát borították Osváth Ricsiék, mivel 45:37-re nyertek. Az újabb bravúr már nem jött össze, az elődöntőben Ukrajnától (43:45), majd a bronzmeccsen Oroszországtól (32:45) szenvedtünk vereséget.

A magyar küldöttség ezzel 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel várja a zárónapot.

A világbajnok női tőrcsapat: Krajnyák Zsuzsi, Dani Gyöngyi, Mező Boglárka, Hajmási Éva. Gratulálunk!

Eredmények. Kerekesszékes világbajnokság, Cheongju. Férfi kardcsapat, 13 induló. Végeredmény: 1. Ukrajna, 2. Kína, 3. Oroszország, 4. Magyarország (Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:34.

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:37.

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 43:45.

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 32:45.

Női tőrcsapat, 10 induló. Végeredmény: 1. Magyarország (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, edzők: Feczer Viktor, Beliczay Sándor, Szirmai Benedek, Nagy József), 2. Hongkong, 3. Olaszország.

Negyeddöntő: Magyarország-Kína 45:40.

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 45:37.

Döntő: Magyarország-Hongkong 45:44.

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM