Világbajnokaink a Szent István-teremben

szept 15, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Különleges helyszínen találkoztak különleges emberek. Az újjáépített, pompás Szent István-teremben köszöntötte Madaras Bence, a Várkapitányság vezérigazgatója kilenc, milánói világbajnokunkat.

Jövő héten felnőtt vívóink hivatalosan is megkezdik felkészülésüket a 2023/24-es, párizsi olimpiával záruló szezonra. Egy közös találkozásra előtte még összejött kilenc világbajnokunk. A Sándor-palota előtt rendezett, múlt heti, vívás világnapi megmozdulás folytatásaként kilenc világbajnokunk és vezetőink meghívást kaptak a teljesen újjáépített, káprázatos Szent István-terembe, melynek történetével is megismerkedhettek. 

Madaras Bence, a Várkapitányság igazgatója és Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke.

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjáépített, különleges teremben a milánói vb-aranyérem óta először találkozott közösen Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca (női kardcsapat), Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron (férfi kardcsapat) és a párbajtőr egyéni világbajnok Koch Máté. Klasszisainkat, továbbá Csampa Zsolt elnököt, Tamás Henriette főtitkárt és Boczkó Gábor szövetségi kapitányt köszöntötte Madaras Bence, a Várkapitányság vezérigazgatója. A kölcsönös ajándékok átadása után következett a tárlatvezetés és a fotózás. 

Világbajnokaink tárlatvezetésen a káprázatos Szent István-teremben.

Hétfőtől pedig megkezdődik a felkészülés a szezon nagy feladataira Mátraházán, illetve Ramsauban. Budapest különleges helyszínével, a Várral pedig elképzelhető, hogy hamarosan még találkozunk sportágunk kapcsán… 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM