Vívás a bolygónkért – a Parlament előtt

aug 31, 2019 | Hírek

Ismét különleges helyszínen, ezúttal a Parlament előtt tartja a "Vívás Világnapja" alkalmából tartandó összejövetelét szeptember 7-én, szombaton 10 órakor a Magyar Vívó Szövetség.

Az már hagyományosnak mondható, hogy különleges helyszíneken tartja éves, központi flashmob összejövetelét a Magyar Vívó Szövetség. Korábban többek között a Bazilika előtt, a Nemzeti Múzeum lépcsőin és kertjében, tavaly a Hősök terén talákozott a honi vívótársadalom megannyi szereplője azért, hogy világszerte felhívja a figyelmet csodálatos sportágunkra. Emellett az ország megannyi városában népszerűsítettük a vívást a "Vívás Világnapja" alkalmából. 

Idén a Nemzetközi Vívó Szövetség szeptember 7-ét jelölte meg Vívás Világnapjaként. A szokásoktól eltérően ezúttal nem csupán "egyszerű" flashmob-rendezvény lesz, az akció a "Fencing for our planet" elnevezést kapta, felhívva ezzel is a figyelmet bolygónk minél felelősségteljesebb használatára. Szövetségünk a sikeres világbajnokság évében ismét méltó helyszínt keresett és talált: hazánk talán legnevezetesebb épülete, a Parlament előtt lesz a közös figyelemfelkeltő akció szombat délelőtt 10 órától. 

A részleteket hamarosan, a jövő hét elején közzé tesszük honlapunkon, mindenkit várunk szeptemer 7-én a Parlament előtt!

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM