Vívás világnapja – a Sándor-palotánál

aug 28, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Ismét köszöntjük idehaza is a Vívás Világnapját. A központ eseményt újra Budapest egyik kultikus helyén, a Sándor-palota előtti Szent György téren rendezzük szeptember 9-én, 11-kor. Várunk mindenkit!

A Nemzetközi Vívó Szövetség minden esztendő szeptemberének második szombatjára hirdeti meg a Vívás Világnapját, és így lesz ez idén is. Hazánk pedig hosszú évek óta, miként a páston, így gyönyörű sportágunk népszerűsítésében ugyancsak az elsők közé tartozik. 

A Magyar Vívó Szövetség esztendők óta Budapest legszebb, legismertebb pontjain tartja központi rendezvényét, vívtunk már többek között a Bazilikánál, a Nemzeti Múzeumnál, a Parlament előtt, a Puskás Ferenc stadionnál, a Hősök terén, a Vajdahunyad váránál, de még támogatónknál, a Westendnél is jártunk. 

Tavaly a Vajdahunyad váránál találkoztunk, idén a Sándor-palota következik.

Ezúttal a Várban, a Sándor-palota előtti Szent György téren tartjuk majd flashmob megmozdulásunkat. Szeptember 9-én, szombaton, délelőtt 11 órakor kezdődik majd a rendezvény, mindenkit nagy szeretettel várunk! További részleteket természetesen közlünk majd honlapunkon és Facebook-oldalunkon egyaránt. 

Hajrá, magyar vívás, gyere és népszerűsítsd Te is velünk, találkozhatsz világklasszis vívóinkkal is szeptember 9-én a Várban!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események