Vívás Világnapja – gyere Te is!

szept 7, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Mindenkit várunk a Vívás Világnapjára! Az esemény budapesti rendezvényét szombaton, 11 órától tartjuk a Várban, a Sándor-palota előtti Szent György téren. Érkezzetek időben - minden, amit tudni kell, írásunkban!

“Fencing is for everyone” – azaz a vívás mindenkié! Ez a nemzetközi szövetség idei jelmondata a Vívás Világnapjára, amelyet a lassan évtizedes hagyománynak megfelelően szeptember második szombatján rendezünk. Az alapötlet változatlan, ötperces szabadvívással, flashmob-akcióval népszerűsítjük szeretett sportágunkat. 

A Szent György teret kell benépesítenünk szombat délelőtt!

Mint megszokhattátok az elmúlt esztendőkben, szövetségünk igyekszik mindehhez méltó helyszíneket találni. Ezúttal a Várt vesszük majd be, a Sándor-palota előtti Szent György téren rendezzük az eseményt szombat délelőtt 11 órától. A szokásos program mellett meglepetéssel is készülünk, a helyszínen, különleges módon szeretnénk megünnepelni azt, hogy 60 évvel ezelőtt, a gdanski világbajnokság női tőr egyéni versenyén, a dobogó mindhárom fokán magyar vívó állhatott. Ilyenre sem előtte, sem azóta nem volt példa a fegyvernemben. Azzal nyilván nem árulunk el nagy titkot, ha leírjuk, hogy a főszereplők az akkori érmesek – Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia és Juhász Katalin – lesznek.

Sándor-palota, szombaton még több fegyverforgatóval!

Azonban hiába a gyönyörű és patinás helyszín, ha az nem telik meg vívóval… Várunk tehát mindenkit, gyereket, felnőttet, profit és amatőrt, valamennyi vívót és érdeklődőt a Várba! Természetesen meghívtuk válogatott versenyzőinket, felnőtt és korosztályos világ- és Európa-bajnokokkal is találkozhattok! Néhány fontos információ az eseménnyel kapcsolatosan!

Mindenki időben érkezzen, mivel maga a flashmob-akció rövid, azt egyszerre és pontosan fogjuk elkezdeni. Öltözőt nem tudunk biztosítani, ennek megfelelően gyertek, és kérünk arra, hogy a szabadvíváson fehér vívóruhában, azaz ne melegítőben vegyél részt. (Biztosítunk területet arra, hogy a vívózsákot, illetve a melegítőt biztonságosan letegyétek az akció idejére.) A program befejezéseként ismét összeállunk egy közös csoportképre, kérjük, segítsetek ennek létrejöttében. 

A vívás mindenkié!

A helyszín megközelítéséről: parkolási lehetőség a Várban közvetlenül nincsen. A Clark Ádám téren vagy a Dózsa György téren, illetve a Várgarázsban (Palota útról nyílik) lehet legközelebb parkolni, ahonnan lifttel közvetlenül a helyszínre tudtok érkezni. (A parkolási díj 600 forint óránként, ugyanannyi, mint a környéken, úgyhogy javasoljuk ezt a lehetőséget!) Ezen a hétvégén rendezik a Várban a Borfesztivált, ezért a Várkert Bazár felőli lift és útszakasz le lesz zárva, azt ne használjátok! Természetesen a tömegközlekedés működik, 16-os busszal is kényelmesen a helyszínre lehet érkezni. 

Mindenkit szeretettel várunk, hajrá, magyar vívás!

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM