Vívó szakedzőket avattak

júl 7, 2020 | Hírek

A Testnevelési Egyetemen újraindított vívó szakedzői képzés “első fecskéi” megkapták vívómesteri diplomájukat. Miként a fotón látható, olimpiai érmeseink is ott vannak a diplomások között, gratulálunk

Az idő gyorsan szalad. A Magyar Vívó Szövetség nemrégiben állapodott meg a Testnevelési Egyetem vezérkarával, hogy több évtizedes szünet után ismét lesz felső fokú vívómesteri képzés az intézményben. Az új időszak első évfolyama meg is kezdte tanulmányait – most pedig már be is fejezte!

A Testnevelési Egyetemen kedden délelőtt vehették át diplomájukat újdonsült vívómestereink, közte az olimpiai ezüst- és bronzérmes Boczkó Gábor és az olimpiai bronzérmes Somfai Péter (képünk jobb szélén). Valamennyi friss diplomás vívómesternek szívből gratulálunk, pályájukhoz sok sikert és kitartást kívánunk!

Mórocz Balázs, Kukla Miklós, Budai Dorina, Molnár Petra, Tóth Janka, Boczkó Gábor, Somfai Péter – a friss diplomások.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események