Vívófelszereléssel támogathatunk

júl 12, 2019 | Hírek

Boczkó Gábor, korábbi világbajnok, a szövetség sportigazgatója lesz a budapesti vb-n az arca a nemzetközi szövetség által létrehozott, vívófelszerelést adományozó programnak. Segítsük a rászorulókat!

A Nemzetközi Szövetség több mint két évvel ezelőtt, a plovdivi kadet és junior világbajnokság előtt hívta életre a “Donate your fencing gear” elnevezésű akcióját. Ennek lényege, hogy aki teheti, az a már nem használt vívófelszerelését adományozza a testületnek, amely a sportág fejlődő országaiba, az arra rászorulóknak juttatja el majd azokat. 

Azóta a világversenyek rendezői évről évre egy “arccal”, egy neves képviselővel kampányolnak az ügy érdekében, és így lesz ez most is. A legutóbbi, budapesti vb egyik hazai főszereplője, az aranyérmes párbajtőrcsapat akkori befejező embere, Boczkó Gábor most már a szervező bizottság tagjaként, valamint sportigazgatóként is segíti a világbajnokság sikerét. Egyben ő lesz az arca a budapesti “Donate your fencing gear” kampánynak. 

A korábbi klasszis párbajtőröző így nyilatkozott feladatáról: “Eddig is aktívan támogattam a kampányt, Plovdivben és idén, Torunban is adományoztam felszerelést, lehet, hogy ezért esett rám a választás. Arra szeretnék kérni ez úton is valamennyi magyar vívót, vagy korábbi vívót, hogy ha teheti, akkor ne a szekrény alján tárolja a nem használt felszerelést, hanem hozza el a BOK csarnokba, a nemzetközi szövetség révén az bizonyosan jó helyre kerül majd.”

Boczkó Gábor, és a nemzetközi alapítvány életre hívói.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM