Vk-bronz junior női párbajtőrben

febr 2, 2020 | Hírek

Értékes bronzérmet nyert a Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter összeállítású junior női párbajtőrcsapat a pozsonyi Világkupa-versenyen. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Magabiztosan lépegetnek előrébb és előrébb junior női párbajtőrözőink. A sikeres egyéni után csapatban is nagyon szépen teljesített a szakág a pozsonyi Világkupán, bronzérmet nyert a Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter összeállítású válogatott. A mieink Muhari Eszti vezérletével két magabiztos győzelemmel jutott el a legjobb négyig. A 16 között Kolumbiát 45:33-ra, a négyért Kanadát 45:38-r verték a mieink. 

A fegyvernem, illetve a junior szakág “örök mumusa”, Oroszország következett az elődöntőben, és most sem sikerült megtörni a rossz sorozatot, 45:39-re nyertek az oroszok. A bronzérem begyűjtéséhez viszont kétség sem férhetett! A mieink Izraellel találkoztak, valamennyi lány hozzátett a meccshez, így voltaképpen simán, 45:34-re nyertek a mieink, ismét igazolva, hogy ebben a szezonban vérmes és érmes reményeink lehetnek a fegyvernem világversenyein. 

Csak így tovább, gratulálunk a hölgyeknek, Plásztán Attila válogatott edzőnek, és a mestereknek!

Kardos Edina, Borsody Emma, Plásztán Attila válogatott edző, Muhari Eszter és Büki Lili.

Eredmények. Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Pozsony, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kolumbia 45:33 (Muhari +14, Borsody +3, Büki -2, Kardos -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Kanada 45:38 (Muhari +9, Büki +2, Kardos -2, Borsody -2).

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 39:45 (Muhari +2, Büki +1, Borsody -9).

A 3. helyért: Magyarország-Izrael 45:34 (Borsody +7, Muhari +2, Büki +2).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Magyarország (Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter, válogatott edző: Plásztán Attila, edzők: Kovács Iván, Plásztán Attila, Halla Péter, László István).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események