Zárásként arany!

jún 4, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Aranyérmet nyert a magyar férfi párbajtőrcsapat az U23-as Európa-bajnokságon. Küldöttségünk az éremtáblázat második helyén végzett, gratulálunk!

Az i-re a pontos férfi párbajtőrcsapatunk tette fel a törökországi U23-as Európa-bajnokságon. A Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Kovács Gergely, Somody Soma összeállítású válogatott nagyszerű vívással, kétséget kizárólag nyerte meg a versenyt! A fináléig egészen simán jutottak el a fiatalok, ott a franciákat győzték le 45:41-re, de a második körtől kezdve itt sem lehetett kétséges a siker. Az azért nagyszerű érzés, hogy a felnőtt olimpiai csapatban Siklósi Gergely a korelnök a maga 26 évével, és itt az újabb bizonyíték arra, hogy a fiatalabb korosztály is uralja saját mezőnyét. Most ennek a négyesnek jár a gratuláció, Keszthelyi remekelt, de a többiek is, kivétel nélkül hozzátettek az aranyhoz, igazi csapatmunka volt. A jövőre nézve meg őszintén bizakodhatunk abban, hogy hosszú éveken át uralja majd a világot a magyar férfi párbajtőr…

Korosztályos Európa-bajnoki öröm: Somody Soma, Kovács Gergely Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor..

A hölgyeknek ezúttal nem sikerült eljutniuk a legjobb négyig. Mindkét válogatottunk Franciaországtól szenvedett vereséget a negyeddöntőben. A párbajtőrözők (Kálmán Gyöngyvér, Salamon Réka, Tóth Jázmin, Wimmer Dorina) 45:42-re, a kardozók (Beviz Dorottya, Domonkos Emese, Keszei Kira, Masa Csenge) 45:38-ra. A folytatás is hasonlóan alakult a két alakulat számára. Az első helyosztót magabiztosan hozták a hölgyek, a másodikon viszont egyaránt szoros meccsen vereséget szenvedtek. Ezzel mindkét csapat a hatodik helyen végzett.

Keszthelyi Zsombor akcióban. Egész nap remekelt tehetségünk..

Az antalyai U23-as Európa-bajnokság ezzel befejeződött. A magyar küldöttség 2 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzéremmel az éremtáblázat második helyén végzett az olaszok mögött – hét érmünkből négyet a tőrözők szereztek. Gratulálunk!

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Antalya.

.

Férfi párbajtőrcsapat, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Svédország 45:38 (Somody +4, Keszthelyi +3, Kovács +1, Bartkó -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Portugália 45:34 (Keszthelyi +10, Bartkó +1, Kovács 0, Somody 0).

Elődöntő: Magyarország-Svájc 45:33 (Keszthelyi +5, Somody +3, Kovács +2, Bartkó +2).

Döntő: Magyarország-Franciaország 45:41 (Keszthelyi +6, Somody +3, Kovács -5).

Végeredmény: 1. Magyarország (Bartkó Levente, Keszthelyi Zsombor, Kovács Gergely, Somody Soma, edzők: Bakodi Róbert, Dancsházy-Nagy Tamás, Kovács László, Bojti Dániel), 2. Franciaország, 3. Ukrajna.

Női párbajtőrcsapat, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 41:34 (Kálmán +5, Tóth +3, Wimmer +2, Salamon -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 42:45 (Wimmer +3, Tóth 0, Kálmán -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ausztria 45:34 (Kálmán +6, Wimmer +4, Salamon +1).

Az 5. helyért: Magyarország-Románia 43:45 (Tóth +8, Wimmer -4, Kálmán -6).

Végeredmény: 1. Ukrajna, 2. Franciaország, 3. Lengyelország, …6. Magyarország (Kálmán Gyöngyvér, Salamon Réka, Tóth Jázmin, Wimmer Dorina).

Női kardcsapat, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 45:30 (Keszei +9, Beviz +3, Masa +3).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 38:45 (Beviz +3, Keszei -4, Domonkos -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Románia 45:37 (Domonkos +8, Beviz +4, Keszei -4).

Az 5. helyért: Magyarország-Lengyelország 41:45 (Keszei +8, Masa -1, Domonkos -2, Beviz -9).

Végeredmény: 1. Bulgária, 2. Törökország, 3. Franciaország, …6. Magyarország (Beviz Dorottya, Domonkos Emese, Keszei Kira, Masa Csenge).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események