Záró-nyitó elnökségi

aug 23, 2019 | Hírek

Megtartotta “szezonzáró-idénynyitó” elnökségi ülését a Magyar Vívó Szövetség. A kedd esti eseményen a zárótéma természetesen a sikeres budapesti vb értékelése volt, a nyitásra még kicsit várni kell.

A Magyar Vívó Szövetség kedd kora esti elnökségi ülésén Csampa Zsolt elnök számolt be a világbajnokság visszhangjáról. Elmondta, hogy a sikeres magyar szereplés mellett rendkívül fontos, hogy a világ minden tájáról kizárólag pozitív visszajelzések érkeztek a budapesti eseménnyel kapcsolatosan. 

Ezt követően a testület jóvá hagyta a világbajnokságon érmet nyerő magyar sportolók és edzők eredményességi juttatását. Amit erről tudni kell: az olimpiához hasonlóan a világbajnokságért adható prémiumokat is az EMMI illetékes államtitkárságának normatívája alapján osztják el. Azt is jegyezzük meg: a vb-ért járó jutalom töredéke az olimpiai eredményességi összegnek, és természetesen további életjáradékot, illetve egyéb juttatásokat nem von magával – egyszeri juttatásról van szó. 

Az elnökség eztán már a 2019/20-as szezonnal foglalkozott. A tagfelvételek, illetve egyéb rutin intézkedések után a legfontosabb téma az idény versenynaptárának, válogatási elveinek kijelölése volt. Ezzel kapcsolatosan Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány tette le írásban a javaslatát, mellyel kapcsolatosan több kérdés vetődött fel.

Mivel a szakember jelenleg előre bejelentett nyári szabadságnak végét tölti, és nem volt ott az ülésen, ezért az elnökség végül úgy döntött: két-három héten belül új ülést tűz ki, melyen ezen pontok tisztázása lesz a téma, elvégre ennek az olimpiai szezonban különös jelentősége lehet. Addig is azoknak, akik tervezni szeretnék a szezont: a nemzetközi versenynaptár már megtalálható a FIE, illetve az EFC weboldalán. Természetesen ehhez igazodik a magyar tervezet is, amely alapjaiban hasonló lesz az előző szezonéhoz.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.