Krajnyák Zsuzsa megnyerte a hongkongi kerekes Vk-t!

Szenzációs teljesítménnyel Krajnyák Zsuzsanna nyerte a párbajtőrt a hongkongi kerekesszékes Világkupa-versenyen, míg ugyanő tőrben bronzérmet nyert. Veres Amarilla kardban és párbajtőrben egyaránt hatodikként zárt, Osváth Richárd pedig ötödik lett férfi tőrben.

Krajnyák Zsuzsanna tőrben bronzérmet szerzett a Hongkongban zajló vívó Világkupa-verseny első napján. Világklasszis vívónk négy győzelemmel és egy vereséggel zárta a selejtezőt, a nyolcaddöntőben 15:6-ra nyert, a négy közé jutásért a kínai Csang ellen győzött 15:8-ra, majd az elődöntőben 15:7-re veszített a kínai Bian Jing ellen. Hajmási Éva szintén négy győzelmet aratott és egyszer veszített a selejtezőben. A nyolcaddöntőben 15:7-re múlta felül ellenfelét, a negyeddöntőben azonban 15:10-re kikapott a későbbi győztes kínai Rong Jingtől és hetedik lett. Juhász Veronika a 24. helyen zárt. A B kategóriában Dani Gyöngyi tizennegyedik lett.
 
A férfi tőrözők versenyében Osváth Richárd öt győzelemmel, egy vereséggel jutott tovább a selejtezőből, a tizenhat közé, és a nyolc közé is 15:10-es győzelemmel jutott be, a negyeddöntőben azonban 15:8-as vereséget szenvedett a későbbi győztes kínai Gang Szuntól és az ötödik helyen végzett.
 
 Krajnyák Zsuzsa másnap négy győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább a hongkongi párbajtőrverseny selejtezőjéből, ugyanilyen mérleggel zárt Veres Amarilla is. Juhász Veronika két győzelemmel és ugyanennyi vereséggel lett főtáblás. Az egyenes kieséses szakaszban Krajnyák Zsuzsanna először Juhász Veronikát, majd Veres Amarillát győzte le, egyaránt 15:8-ra. Az elődöntőben a kínai Rong Jing, a döntőben újabb kínai vívó, Hszu Feng Csu ellen nyert Krajnyák Zsuzsanna, kétszer 15:12-re és megszerezte az aranyérmet. Veres Amarilla a hatodik, Juhász Veronika a tizenharmadik helyen végzett.
krajnyák%20hongkong[1]
A B kategóriában Dani Gyöngyi két győzelemmel és négy vereséggel jutott tovább a selejtezőből, a nyolc közé jutásért 15:10-re nyert kínai riválisa ellen, a negyeddöntőben azonban 15:9-re kikapott egy másik kínai vívótól. Dani Gyöngyi hetedik lett a nagyon erős mezőnyben.
 
A férfi párbajtőrözők versengésében Mató Gyula a 31., Tarjányi István a 33. helyet szerezte meg.
 
Másnap kardban Veres Amarilla négy győzelemmel és egy vereséggel zárta a selejtezőt, a nyolcaddöntőben ezért nem kellett vívnia, a négy közé jutásért azonban 15:5-re kikapott a lengyel Marta Fidrychtől. Hajmási Éva egy győzelemmel került a főtáblára, ahol a nyolc közé jutásért 15:6-os vereséget szenvedett az olasz Loredana Trigiliától és tizedik lett.
A férfi kardozóknál Osváth Richárd a 16., Tarjányi István a 21. helyen zárta a versenyt a 35 fős mezőnyben.
 
2014. december 22.

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események