Kreiss Gábor: 60

Hatvan esztendős lett szombaton Kreiss Gábor, a magyar női tőrválogatott vezetődzője, két kadet világbajnokunk mestere. Boldog születésnapot, és sok sikert, jó egészséget kívánunk neki!

 

Adva van egy férfi, aki rendkívüli módon ért a zenéhez. Gyakorlatilag bármilyen sláger felcsendül az elmúlt öt évtizedből, azonnal vágja az énekes, a zenekar nevét. Emellett ha szaxofon kerül a közelébe, akkor a mai napig nem állja meg, hogy ne kezdjen zenélni rajta. Pedig ez igazán nem egyszerű, „normál emberi halandó” például meg sem tudja fújni a különlegesen szóló hangszert. 

 

Adva van egy férfi, aki nagyszerűen néptáncol. Ennek ugyan még nem adta tanújelét e sorok írójának, de mivel az egyszerű „társasági táncban” már bizonyított, így azt is higgyük el, hogy a csűrdöngölőben is nagyszerűt alkotna.

 
Adva van egy férfi, aki kiválóan fotózik. Korábban, amikor kiállításai voltak, a legprofibbakkal is felvette a versenyt, és éppen honlapunk a bizonyíték arra, hogy ezt napjainkban szintén megtehetné. Egyedül a sok milliós, méteres optikák hiányoznak a felszeréléséből, de azt bátran leírhatjuk, hogy azonos feltételek között bárkivel felvenné a versenyt sportágunk, a vívás fényképezésében.
 
Adva van egy férfi, akit mindannyian Jetiként ismerünk. (A fiatalabbak Jeti bácsiként, ami azért kissé disszonánsan hagzik.) A Jeti a wikipédia szerint egy nagy, főemlősszerű lény, melyet számos legenda övez. Ez is tökéletesen igaz, bár a „föemlősszerű” jelzőből a -szerűt hagyjuk ki, mégiscsak egy születésnapi köszöntőről van szó. És valóban számos legenda övezi, holott aki igazán megismeri, az pontosan tudja, hogy a kérges külső, a szakállas, Jeti-ábrázat mögött egy érzékeny és érző ember, egy nagyszerű egyéniség lapul.
 
 
Persze, a fenti négy bekezdés ugyanarról a személyről szól. Kreiss Gábor mégsem a fentiekre lehet a legbüszkébb, mégha ezek is teszik különlegessé. A korábbi nagyszerű tőrvívó ugyanis edzőként, mesterként alkotott igazán maradandót. Két kadet egyéni világbajnokot nevelt tőrvívásban, ami, sajnos, valljuk meg, manapság nem hétköznapi produktum mifelénk. Inkább egyedi… Ráadásul megadatott neki az, amire titkon minden szülő vágyik, saját keze munkája, illetve szülei által örökölt tehetsége – mert Hortobágyi Gabiról semmi esetre se feledkezzünk meg… – okán is lett világbajnok a lánya, Fanny. Jelenleg pedig ő a női tőr egyes számú embere, és szűk két évvel ezelőtti, vezetőedzői kinevezése óta egy kadet vb-arany és vb-bronz, két kadet Eb-arany és Eb-ezüst, valamint egy felnőtt Eb-bronz szerepel a fegyvernem éremgyűjteményében. 
 
Kreiss Gábor július 5-én, szombaton ünnepli hatvanadik születésnapját. A legszebb ajándékot nyilván egy jó világbajnoki szereplés jelentené a számára. Ezért szurkolunk majd mindannyian, de azért addig is: nagyon boldog születésnapot kívánunk!
 

Szetey András 

 

2014. július 05.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események