Szász Emese ezüstérmes Rióban!

Szász Emese második lett a Rio de Janeiró-i női párbajtőr Világkupa-versenyt! A Vasas versenyzője, Kulcsár Győző tanítványa idei harmadik Vk-versenyén lett dobogós, amihez szívből gratulálunk! A részletekről egyelőre annyit tudunk, hogy a döntőig Emese fölényes győzelmekkel került, ott a francia Rembitól szenvedett vereséget.

Két évvel a riói olimpia előtt nagy valószínűséggel nem a női párbajtőr Világkupa-verseny számított az ötkarikás játékok főpróbájának. Vagy ha igen, akkor nagy a baj. Ugyanis így, 2014-ben szinte lehetetlen volt információhoz jutni egész nap a versennyel kapcsolatosan…

 
Annyit tudtunk, hogy a 64 közé a kiemelt Szász Emese mellett Antal Edina jutott. A verseny honlapját ugyanis a brazil szövetség weboldalán keresztül megtaláltuk. Ugyanakkor a 64-es táblára jelen állás szerint, szombat este tíz óra felé még egyetlen eredmény nem került föl… Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző pedig a szállodából küldött Viber üzenetet, mely szerint a teremben nincs Wifi, csak a hotelből tud jelentkezni. Kutatásunk azért eredményre jutott, a facebook-on keresztül megtaláltunk egy Esgrima Brasil elnevezésű oldalt, ami az esgrima.tv website-ra vitt, ahol vívást találtunk… Igaz, nagyon gyenge minőségben, hang nélkül, de a riói versenybe kapcsolódtunk be. Éjszakára pedig az eredmények is felkerültek a netre, no meg Iván is átküldte Emese dobogós képeit – köszönjük!
 
szaszrio[1]
 Szász Emese a szezon során harmadszor nyert érmet Világkupa-versenyen.
 
A livestreamen pedig este fél 10 magasságban Szász Emesét pillantottuk meg – legnagyobb örömünkre. A kínai Szunnal vívott, és az üres táblára pillantva könnyen kiszámolhattuk, hogy az elődöntőnél tartanak! Emese és a kínai 10:10-ig fej-fej mellett haladt, ekkor viszont a Vasas sportolója, Kulcsár Győző tanítványa hosszú hajrát nyitott, és 15:12-re nyert! 
 
A döntőben a francia Rembi volt az ellenfél, és az első három perc nem alakult jól. A színes bőrű francia gyorsan elhúzott, és előnyét a periódus végéig meg is őrizte (3:6). A folytatásban sikerült a felzárkózás, az újabb szünet 7:8-nál kezdődött, de fordítani már nem sikerült Emesének, a vége 11:15 lett. A magyar klasszis így is tovább folytatta nagyszerű szezonját, barcelonai arany- és lipcsei bronzérme mellé a harmadik színű medált is begyűjtötte, és ezzel megerősítette második helyét a világranglistán. Vasárnap pedig következik a csapatverseny, reméljük, újabb magyar sikerekkel! 
 
riodobogo[1]
A társak változnak, de Emese az állandóságot jelenti a Vk-versenyek dobogóján. Ezúttal Rembi, Kolobova és Szun a társ.
 
A fegyvernem napi krónikájához tartozik, hogy magyar vívók pástra léptek a spliti férfi és női párbajtőr szatellit versenyen, és utóbbiak mezőnyében Várnai Vivien és Babinszki Dorottya a harmadik helyen zárt, ehhez is gratulálunk!
 
Eredmények. Női párbajtőr Világkupa-verseny, Rio de Janeiro, 125 induló. A legjobb 64 között: Szász-Ngom (francia) 15:5, Antal-Kryvytska (ukrán) 15:13.
A legjobb 32 között: Szász-Antal 15:5.
Nyolcaddöntő: Szász-Gars (svéd) 15:8.
Negyeddöntő: Szász-Rizzi (olasz) 15:9.
Elődöntő: Szász-J. Szun (kínai) 15:12.
Döntő: Szász-Rembi (francia) 11:15. 
Végeredmény: 1. Rembi (francia), 2. Szász Emese, 3. Szun (kínai) és Kolobova (orosz), …27. Antal Edina, …65. Budai Dorina, …72. Révész Julianna, …95. Tóth Hajnalka. 
 
splitdobogo[1]
Babinszki Dorottya és Várnai Vivien bronzérmet nyert Splitben.
 
Női párbajtőr szatellit verseny, Split, 26 induló: 1. Boone (holland), 2. Caran (szerb), 3. Várnai Vivien és BabinszkiDorottya, …7. Zavoda Dóra, …10. Sárkány Barbara, …15. Fedor Tamara, …17. Pártos Zsófia.
 
Férfi párbajtőr szatellit verseny, Split, 41 induló: 1. Tardi (román), 2. Schwantes (brazil), 3. Mathe (osztrák) és Kirschen (német), …13. Serra Solt, …25. Makray Bence.

 

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események