Tájékoztató az információrendszerről

Mától az egyesületek a megszokott címen elérik a privát oldalukat, így tudnak nevezni a versenyekre. Az eddig megszokott funkciókat megtalálják, de az átállás még néhány napot igénybe vesz, mivel további funkciók csak ezután kerülnek „beépítésre”. Az alábbi előzetes tájékoztatót kérem figyelmesen olvassák el, hogy a jelenlegi változások ne okozzanak problémát! Fontos változások a következők:

1. Be tudjuk állítani a versenyzők keresésénél (a zöld vagy piros „karikára” kattintva a táblázat végén), hogy a versenyzők aktív/inaktív. A zöld jelzi, hogy aktív, a piros, hogy inaktív! Erre azért volt szükség, hogy azok a vívók, akik már régen nem vívnak vagy más okokból nem akarjuk látni őket a listákban, azokat inaktívvá téve és a szűrést aktívra állítva nem jelennek meg pl. az engedély rendelésénél vagy egyéb keresésekben.

2. Új versenyző és edző felvitelénél minden adatot hiánytalanul kell megadni. Mivel nincs egy edző sem a rendszerben, először minden klubnak az edzőjét kell berögzíteni, hogy utána a versenyzőnek az új vívó felvitelekor vagy módosításakor meg tudja adni az edzőjét (edzőit). Ezért azt kérjük, hogy minden klub a saját edzőit minél hamarabb vigye fel. Minden egyesületnek csak a saját edzőit kell rögzíteni! Újabb végzettséget és egyéb adatot csak az az egyesület tud berögzíteni az edzőhöz, ahol elvileg dolgozik a szakember.

3. Felfedezhetjük, hogy az új versenyzők felvitelekor meg kell adni, hogy valaki igazolt vagy iskolai vívó. Ezt csak az első felvitelkor adhatjuk meg. Módosítani csak úgy lehet, hogy amikor a leigazolásról a papír beérkezik a Szövetségbe, akkor azt átteszik igazoltra. A régi adatbázisban szereplő versenyzők automatikusan igazoltak, mivel azért kerültek eddig be, mert versenyen indultak. Későbbiekben az iskolai vívókat is fel kell vinni! Iskolai vívónak úgy regisztrálunk valakit, hogy beállítjuk felvitelkor az „iskolai” opciót és úgynevezett sulikártyát tudunk hozzárendelni az iskoláskorú gyermekhez, amelyhez kreditet, az engedélyhez hasonlóan ad ki a Szövetség. Fontos, hogy a versenyekre való nevezésnél az iskolai vívók nem jelennek meg, mivel nincsenek leigazolva és versenyengedélyt sem tudunk hozzájuk rendelni, hanem csak sulikártyát. A dolog fordítva is igaz, hogy az igazolt versenyzők nem számítanak iskolai vívónak, ezért hozzájuk nem rendelhetünk sulikártyát, hanem csak versenyengedélyt.

2014. január 07.

hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események