Udvarhelyi Gábor a magyar vívás szövetségi kapitánya

Egyhangú döntéssel választotta szövetségi kapitánnyá Udvarhelyi Gábort a Magyar Vívó Szövetség elnöksége tegnap esti ülésén. Az eddig világbajnok férfi párbajtőrcsapatot – többek között… – vezető szakember 2016 végéig kapott bizalmat. Udvarhelyi Gábor megnevezte a stábját is, melyet a grémium szntén elfogadott. GRATULÁLUNK ÉS SOK SIKERT!

A Magyar Vívó Szövetség elnökségének tegnap esti ülésén elsőként Nagy Tímea, a testület alelnöke, kétszeres olimpiai bajnok női párbajtőrözőnk számolt be a nagysikerű balatonberényi Erzsébet-táborról – melyről már honlapunknak is nyilatkozott. Csampa Zsolt elnök megerősítette, hogy nagy valószínűséggel jövőre is a program mellé áll a kormányzat. Miként Timi szintén megerősítette, hogy ő is szívesen ott lesz újra a táborban…

 
A folytatásban az iskolai vívásról szóló, az egy héttel ezelőtti konferenciáról számolt be Polgár Pál főtitkár. Az iskolai vívóprogramot valóban nagy érdeklődés és siker fogadta, bebizonyítva azt, hogy erre igenis szükség van. A projekt arca Nagy Tímea lett, aki életútját fél órában mutatta be – nagy közönségsikert aratva. Az egyik cél természetesen az iskolai vívás bevezetése a testnevelés órák keretein belül. Neves mesterek – többek között Halla Péter, Kolczonay István – tartottak ezzel kapcsolatosan előadást, melyen részt vettek esztergomi, illetve pannonhalmi egyházi iskolák képviselői is. 
 
Ezt követte a szövetségi kapitányi pályázatok elbírálása. Pontosabban csak egy pályázaté, mivel egyedül Udvarhelyi Gábor adott be anyagot. A mester, aki az elmúlt években a férfi párbajtőr válogatott vezetőedzői posztját töltötte be, elfogadta a felkérést, benyújtotta pályázatát a szövetségi kapitányi posztra. Azt az erre felkért négytagú bizottság (Szlovenszky Lajos, Kamuti Jenő, Nagy Tímea, dr. Máttyus Ádám) alkalmasnak tartotta, majd az elnökség szavazott. Pontosabban előtte Kamuti Jenő és Szlovenszky Lajos elmondta, hogy a magyar vívás jelenlegi helyzetében feltétlenül a legalkalmasabb személynek tartja erre a posztra Udvarhelyi Gábort. Ezek után az elnökség egyhangúlag, október 1-i hatállyal, 2016. december 31-ig megszavazta szövetségi kapitánynak a nagyszerű szakembert. Nagy Tímea pedig közvetlenül eztán több tábla csokoládéval kívánt sok sikert korábbi mesterének a nagy munkához…
 
Ezt követően Udvarhelyi Gábor köszönte meg a bizalmat mindenkinek, és mondta el “székfoglaló beszédét”. Azonban ennek tartalma, a válogatott mellett dolgozó szakmai stáb összetétele egyelőre maradjon az elnökség keretein belül, elvégre szerdán sajtótájékoztatót tart e témában a magyar szövetség, melyen a kinevezett vezetőedzők is részt vesznek majd. 
 
A Magyar Vívó Szövetség nevében Udvarhelyi Gábornak ez úton is gratulálunk eddigi, több évtizedes rendkívül eredményes munkájához, és kívánunk nagyon sok sikert – az első körben sok-sok riói olimpiai kvalifikációt – újabb, rendkívül nehéz, de nagyon szép faladatához! 

2014. szeptember 30.

 

hírek

Döntő nélkül Vancouverben

Kun Anna szerepelt a legjobban a magyarok közül a vancouveri férfi és női párbajtőr Világkupán. Sérülése után nyolcaddöntőig jutott, a többiek korábban búcsúztak.

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Élő eredmények

Közelgő események