Újabb két magyar bronzérem Debrecenben

A második versenynappal folytatódott Debrecenben a veterán vívó-világbajnokság. Ezúttal négy számban osztottak érmeket, és jutott belőle a magyaroknak is: Hoffmann Ibolya a női párbajtőr B, Csák Attila a férfi tőr A kategóriában szerzett bronzérmet. GRATULÁLUNK!

Előző napi tudósításunkban beszámoltunk arról, hogy minden igényt kielégítő körülmények között rendezhetjük a debreceni Főnix Csarnokban a veterán világbajnokságot. Mi tagadás, érkeztek is a gratulációk. De természetesen nincs világverseny rendezése felháborodott reklamálók nélkül, és így volt ez ezúttal is – íme egy példa. 

 
Történt, hogy egy veterán vezető azon háborodott fel, hogy miért kell egy nappal hamarabb megrendelni a csarnokbéli meleg ebédet. Mondván, nem tudják, mi a másnapi programjuk, meg mi legyen azzal, aki aznap érkezik, és egyébként is, mit képzelünk? Elvégre ez egy világbajnokság… Ilyenkor jött a mosolygós “Sorry”, annak az elmagyarázása, hogy a Főnixben “csak” melegítő konyha van, egy napra előre tudnak felkészülni. Közöltük azt is, hogy található emellett minden igényt kielégítő büfé is a csarnokban, hideg, illetve meleg szendvicsekkel, hamburgerrel, hotdoggal. Csakhogy ez sem segített. Vöröslő fejjel tudatta velünk, hogy ez tarthatatlan, nem élet az élet azonnali három fogásos étkezés nélkül, meg hogy ez mégis csak egy vb! Javasoltuk ekkor még a Főnixtől harminc méternyi távolságra lévő kisvendéglőt, de ez olaj volt a tűzre, végképp felbőszítettük az illetőt, aki jelezte, hogy panszával a legfelsőbb vezetéshez fordul. Tegye… No persze nem ez az átlagos, a résztvevők döntő hányada mindennel elégedett – okkal. 
 
 Csák Attila egyetlen tusra az éremtől. Nem sokáig…
 
Szerdán pedig újabb négy versenyszámban avattak veterán világbajnokot, és nem hiányzott ezúttal sem a magyar érem! Igaz, voltak is esélyeseink: Csák, Ibolya. Az pedig az 1936-os berlini olimpia óta nyilvánvaló, hogy ez a névösszetétel aranyat érhet. Jelen esetben ez egészen pontosan Csák Attilát, illetve Hoffmann Ibolyát jelentett, előbbi a férfi tőr A, utóbbi a női párbajtőr B kategóriájában jeleskedett. 
 
Csák Attila, aki egyben a veteránok kapitánya, egész napi jó vívással jutott a legjobb négy közé, ahol sokáig vezetett is a nagy esélyes osztrák Blaschka ellen. A befejezés nem sikerült (7:10), de a bronzérem így is remek eredmény. Ezzel a férfi tőrözők két bronzzal zárták az egyéni versenyeket, és leszögezhetjük, hogy kadetban, juniorban és veteránban egyaránt nagyszerűen teljesített a fegyvernem. Most már csak azt az egy korosztályt, a felnőttet kellene valahogy felzárkóztatni… 
 
 Hoffmann Ibolya a dobogó harmadik fokán.
 
Nem sokkal később megszületett az újabb, a világbajnokság harmadik magyar bronzérme – Hoffmann Ibolya révén. Nagyszerű női párbajtőrözőnk Csákhoz hasonlóan a későbbi győztestől szenvedett vereséget, az amerikai Kocab férfias stílusával szemben senki sem találta az ellenszert. Így aztán két nap után három bronzéremnél tart a magyar küldöttség, ami nagyszerű teljesítmény – és jöhet a folytatás!
 
 Három a magyar bronzérmes tőröző. Csák Attila, Hoffmann Ibolya és Pap Jenő.
 
Eredmények. Veterán vívó világbajnokság, Debrecen, férfi tőr egyéni A kategória, 57 induló: 1. Blashcka (osztrák), 2. Jacoby (német), 3. Csák Attila és Marduchajew (német), …18. Péntek Tamás, …22. Riesz Gábor, …43. Szabó Imre.
 
Női párbajtőr egyéni B kategória, 29 induló: 1. Kocab (amerikai), 2. Someroja (finn), 3. Hoffmann Ibolya és Martin (francia).
 
Női párbajtőr egyéni C kategória, 16 induló: 1. Demaille (francia), 2. Greunke (német), 3. Martin (francia) és Radle (amerikai).
 
Férfi kard egyéni C kategória, 30 induló: 1. Schubert (ukrán), 2. Prechtl (német), 3. Cawton (brit) és Osbaldeston (brit), …18. Urbán Péter, 19. Buday György.

2014. október 22.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események