Bravúros arany a hölgyektől!

febr 4, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek, Uncategorized

Aranyérmet nyert a Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina összeállítású junior női párbajtőrcsapat a tbiliszi Világkupa nagyon erős mezőnyében, gratulálunk!

Ez igen! Junior női párbajtőrcsapatunk eddig is nagyon szépen szerepelt a 2023/24-es Világkupa-sorozatban. Most viszont, Tbilisziben felkerült az i-re a pont! Az alacsonyabb színvonalú limai Vk-arany, majd a laupheimi Vk-ezüst után a grúz fővárosban rendkívül erős mezőnyben végzett az élen a Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina összeállítású csapat. 

Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina, Gachályi Gréta.

Partali Csaba válogatott edző lányai Törökország ellen melegítettek be a nyolcaddöntőben egy 45:34-gyel. Aztán a negyeddöntőben az egyik komoly rivális, Franciaország következett. Dorina és Gréta remeklésével esélyt sem hagytak a mieink, 45:30-cal masíroztak be a legjobb négy közé. Majd jött a németek elleni elődöntő, ami hihetetlen izgalmakat hozott. Ekkor Nagy Blanka remekelt, Dorinának kevésbé ment, ám neki kellett fejeznie. Partali Csaba elmondása szerint hat tussal is vezetett a magyar, riválisa viszont egyenlített. Következett a “hirtelen halál”, melyben aztán ismét Dorina következett, így lett 38:38. Az olaszok elleni döntőben aztán mindenki hozzátett, legjobbját nyújtotta, és 45:35-tel zárták a meccset a lányok, és lettek ezzel aranyérmesek. 

A magyar kispad öröme Wimmer Dorina döntő tusa után a németek elleni elődöntőben – köszönjük a remek fotót Békefi Daninak.

Az eredményhirdetést követően Partali Csaba így nyilatkozott: “Gratulálok a lányoknak, és edző kollégáimnak, remek versenyt vívtak a lányok! Itt volt a világranglista első hét helyezettje, továbbá Kína, talán ez volt a legerősebb eseménye a szezonnak. Voltak extra meccseink a franciák vagy az olaszok elleni, aztán volt kivételesen izgalmas összecsapásunk is a németek ellen, melyből szintén sikerült jól kijönnünk. Ezek után nagyon várjuk a világversenyeket, és tegyük hozzá azt, hogy az a három lány, aki szinte végigvívta a napot, még jövőre is junior lesz… Úgyhogy nem rosszak a kilátások…”

Eredmények. Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Tbiliszi, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Törökország 45:34 (Wimmer +5, Gachályi +4, Nagy +4, Salamon -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 45:30 (Wimmer +9, Gachályi +9, Nagy -3).

Elődöntő: Magyarország-Németország 39:38 (Nagy +7, Gachályi -2, Wimmer -4).

Döntő: Magyarország-Olaszország 45:35 (Nagy +6, Wimmer +3, Gachályi +1).

Végeredmény: 1. Magyarország (Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina, válogatott edző: Partali Csaba, edzők: László István, Peterdi András, Serra Bendegúz, Kovács László, Bakodi Róbert), 2. Olaszország, 3. Kína. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események