Hetedik a férfi párbajtőrcsapat

márc 24, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek, Uncategorized

Hetedik helyen végzett az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a tbiliszi Világkupán.  

Aranyérem után hetedik hely következett férfi párbajtőrcsapatunk számára a Világkupa-sorozat tbiliszi állomásán, amely egyben zárta az olimpiai kvalifikációt. Nem mentségként, tényként tegyünk hozzá mindehhez két dolgot. Egy: ez a helyezés semmiben sem befolyásolta a párizsi kvótát, a mieink a holtversenyes harmadik helyen végeztek a hétversenyes sorozatban, és ott lesznek, ráadásul az esélyesek között Párizsban. 

Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely.

Kettő: a párbajtőr nem gyerekjáték. Itt a legritkább az, hogy két, egymást követő csapatversenyen ugyanaz legyen a győztes. Most sem lett. Tegyük hozzá, az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású csapatban utóbbi betegen vállalta a vívást, de messze volt a százszázalékostól. Csapatunk viszont ennek ellenére egyáltalán nem volt messze az elődöntőtől – egészen pontosan egy tusra…

Nagy Dávidnak ezúttal nem sikerült a döntő tust beadnia.

A nyolcaddöntőben a csöppet sem lebecsülendő Izrael volt az ellenfél, és csak a meccs végére lett sima az ügy (40:30). Aztán a negyeddöntőben Csehország volt az ellenfél, amely az “életéért”, azaz az olimpiai kvótáért harcolt. Sikerrel. Hatalmas csatát vívtak a mieinkkel, végül a hirtelen halál döntött, az előző napi bronzérmes Nagy Dávid szenvedett vereséget (32:33). Az 5-8. helyért történő folytatásban az olimpiai bajnok japánoktól kikapott a csapat (35:45), a nap utolsó meccsén, 45:31-verték a mieink a spanyolokat, és ezzel végzett a 7. helyen a válogatott. 

Most következhet végre egy kis “húsvéti pihenő”, aztán folytatódhat a munka – egészen Párizsig! Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Tbiliszi, 29 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Izrael 40:30 (Nagy +9, Andrásfi +1, Koch 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Csehország 32:33 (Nagy +1, Koch 0, Andrásfi -2).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Japán 35:45 (Siklósi -2, Andrásfi -3, Koch -5).

A 7. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:31 (Siklósi +14, Andrásfi +2, Koch -2).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Csehország, 3. Kazahsztán, …7. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események