Monori Mátyás és Szabó Polli nyerte a kadet kard Mk-t

szept 30, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek, Uncategorized

A kadet korosztályban is megkezdődött kardban a 2023/24-es válogatási szezon. A Vasas vívótermében megrendezett Magyarkupa-fordulóban a férfiaknál Monori Mátyás, a nőknél Szabó Polli győzött.

A férfiaknál abban a tekintetben érvényesült a papírforma, hogy az aranyérmes Monori Mátyás már az előző szezonban is ott volt a korosztály világversenyein. A döntőben klubtársát, az ugyancsak vasasos Fabó Krisztiánt győzte le, míg Berkeszi Dániel (BVSC) és Csoba Botond (TFSE) végzett a harmadik helyen. 

A nőknél egyetlen tus döntött az aranyéremről, melyet a honvédos Szabó Polli szerzett meg, a mindössze 14 éves (!) kertvárosi Rácz Brigitta előtt. Mindkét bronzérmest a Vasas adta, Csonka Dorottya, illetve Tóth-Horpáci Lili személyében. 

Eredmények. Kadet férfi kard egyéni Magyar Kupa, Vasas vívóterem, 62 induló. Végeredmény: 1. Monori Mátyás (Vasas, edző: Kósa Miklós), 2. Fabó Ákos (Vasas), 3. Berkeszi Dániel (BVSC) és Csoba Botond (TFSE), 5. Szalai Zalán (BVSC), 6. Mikuska Péter (Honvéd), 7. Farsang Bernát (Törökbálint), 8. Czégény Kornél (Törökbálint). A döntőben: Monori-Fabó 15:12.

Kadet női kard egyéni Magyar Kupa, Vasas vívóterem, 46 induló. Végeredmény: 1. Szabó Polli (Honvéd, edző: Fröhlich Péter és Ravasz Etele), 2. Rácz Brigitta (KVSE), 3. Csonka Dorottya (Vasas) és Tóth-Horpáci Lili (Vasas), 5. Tóth Nadin (BVSC), 6. Komjáthy Boglárka (Vasas), 7. Imre Dóra (Vasas), 8. Kruchina Lilla (Vasas). A döntőben: Szabó-Rácz 15:14.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események