Négy kardozónk folytatja Padovában

márc 1, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek, Uncategorized

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Az egyik legnagyobb hagyományú vívóverseny, a padovai Luxardo Kupa kezdődött pénteken az észak-olasz városban. A magyarok a maximális, tizenkét fővel indultak az olimpiai kvalifikációs Világkupán, akik közül természetesen Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt volt, két klasszisunk szombaton lép majd pástra, a legjobb 64 között. 

Aztán a csoportmeccseket követően rögtön csatlakozott hozzájuk a válogatott harmadik tagja, Gémesi Csanád, továbbá a legutóbbi Vk-n pályafutása során először nyolc közé jutó Rabb Krisztián – egyaránt veretlen mérleggel. Azt ekkor még nem lehetett sejteni, hogy több magyar nem is társul a kvartetthez a direkt kieséses szakaszból, ám később így történt. 

Gémesi Csanádot megvágni is alig tudták a csoportkörben.

Már a csoportban kiesett Horváth Gergő és Petrucz Mirkó, majd a nagy mezőnyben némelyeknek már a 160 közé kerülésért is vívnia kellett – ekkor búcsúzott Kaiser Balázs. Aztán a 96-ért sorra hullottak a mieink, Iliász Nikolász Decsi Tamás, Péch Kornél és Noseda Szabolcs is itt kapott ki. Kossuth Bálint volt legközelebb a főtáblához, de az utolsó akadálynál ő is elbukott, így a fenti négyes folytathatja szombaton. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Padova, 240 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron és Szatmári András kiemelt, Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség, Rabb Krisztián 5/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Decsi Tamás 5/1, Iliász Nikolász 4/2, Noseda Szabolcs 3/2, Kossuth Bálint 3/2, Péch Kornél 3/3, Kaiser Balázs 2/4 (továbbjutottak), Horváth Gergő 1/5, Petrucz Mirkó 1/5 (kiestek).

A legjobb 160 közé jutásért: Kaiser-Doddo (amerikai) 6:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Kossuth-Kalender (török) 15:12, Iliász-Dai (kínai) 14:15, Noseda-Berre (olasz) 10:15, Péch-Gordon (kanadai) 10:15, Decsi-Boureau (francia) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Kossuth-Marciano (olasz) 9:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Franciosa (olasz), Szatmári-Ursachi (román), Gémesi-Kindler (német), Rabb-Low (hongkongi).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események