Sztárok Szombathelyen

dec 21, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek, Uncategorized

Világbajnok vendég, ás hazalátogató országos bajnok - Koch Máté és Bakos Bálint járt Szombathelyen. Párbajtőrözőink remek hangulatú összejövetelen népszerűsítették sportágunkat. 

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Szombathelyi Vívóakadémia felkérésére érkezett a vasi megyeszékhelyre a milánói világbajnok Koch Máté, és a városban felnövő, szombathelyi színekben korosztályos válogatott, később egyéni magyar bajnok párbajtőröző, Bakos Bálint. 

A „fél Bolyai” kíváncsi volt Koch Máté és Bakos Bálint összecsapására.

Bolyai Jánoshoz, az egyik legnevesebb erdélyi származású, magyar matematikushoz hadmérnökként a vívás is közel állt, ennek is köszönhető Papp Tibor igazgató meghívása. Az iskola ugyanis minden esztendőben programokkal emlékezik névadójára, és ezúttal, köszönhetően a Szombathelyi Vívóakadémiának is, “világbajnoki rendezvénynek” örülhettek a gyerekek. 

Világbajnokunk nagyon népszerű volt a gyerekek körében.

Akik egyébként tényleg örültek, mivel a korábbi ifi olimpiai bajnok Esztergályos Patrik moderálásával nagyszerű hangulatot varázsolt a két kiváló vívó. A Szombathelyi Vívóakadémiát Babós Csaba elnök, Péntek Tamás veterán világbajnok, Gajdán István elnökségi tag és Igaly János vezetőedző képviselte, míg szövetségünk részéről a már említett vívóink mellett Prosits Attila elnökségi tag és Bocskai István marketing igazgató volt a helyszínen. 

A sikeres rendezvény akár korábbi, sikeres roadshow-nk része is lehetett volna, és megerősített bennünket abban, hogy ezt a programsorozatot folytatnunk kell. Hamarosan így is lesz…

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események