Véradással segítettünk

aug 12, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek, Uncategorized

Az Országos Vérellátó Szolgálat véradásán ott voltak vívóink is. Az újdonsült csapat világbajnok kardozó Szatmári András mellett sportágunk, és korábbi korosztályos vb-érmeseink támogatták az eseményt. Az egyéni, és Milánó óta […]

Az Országos Vérellátó Szolgálat véradásán ott voltak vívóink is. Az újdonsült csapat világbajnok kardozó Szatmári András mellett sportágunk, és korábbi korosztályos vb-érmeseink támogatták az eseményt.

Az egyéni, és Milánó óta csapat világbajnok kardozó Szatmári András is ott volt a véradáson, szeretett volna segíteni ,de nem tudott… Klasszisunk ugyanis tavasszal Koreában járt, Grand Prix-versenyen szerepelt, és az okkal szigorú szabályok szerint fél évig nem adhat vért akkor, ha innen érkezik haza. 

Ugyanakkor sportágunk támogatóként aktívan is segítette az Országos Vérellátó Szolgálat akcióját. Nagy Sándor főigazgató-helyettestől tudtuk meg, hogy ilyenkor, augusztusban különösen fontos a véradás. A szabadságok és a nyaralások miatt ilyenkor kevés az önkéntes, ugyanakkor több a baleset, az olyan esemény, amelynek okán szükséges a gyors segítség. 

A Sugár Üzletközpontban találkoztak az önkéntesek – támogatónknál, a Westendnél is található hasonló állomás -, és szövetségünk részéről ott volt Bocskai István marketing igazgató, a már említett Szatmári András, valamint Nagy József, a kerekesszékesek szövetségi kapitánya. Szatyi honlapunknak így nyilatkozott: “Szerettem volna tevékenyen is segíteni, de az ázsiai utunk miatt, azt most nem tudtam megtenni. Majd legközelebb. De örülök, hogy itt lehetünk, és sportágunk is részese a véradásnak.”

Méghozzá a gyakorlatban úgyszintén, ugyanis a korábbi kadet világbajnok párbajtőröző, kommunikációs kollégánk, Esztergályos Patrik, valamint a csapatban junior vb-bronzérmes tőröző, Tóth Janka részt vett a véradáson. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események