WestEnd: nekünk a vásárlás marad

Nem jutott magyar női tőröző a női tőr WestEnd Világkupa verseny négyes döntőjébe, melyet a WestEnd City Center Millennium Udvarán rendeznek. Sőt, ha pontosabbak akarunk lenni, akkor a tizenhat közé sem jutott magyar, a 32 között Varga Gabi és Jeszenszky Szilvia búcsúzott. A verenyt az olasz Cipriani nyerte.

Hiú ábrándjaink nem lehettek a WestEnd női tőr Világkupa-verseny 64-es táblája előtt a magyarok szereplésével kapcsolatosan, illetve ha voltak, akkor is gyorsan tovaszálltak. A legjobb 32 ugyanis a végállomást jelentette a mieink számára, és ebben nem is volt semmi különleges. 

 

Mert ugye az előző két szezonban egyetlen egyszer nyert érmet Vk-n vagy világversenyen magyar női tőröző, méghozzá a szülés előtt álló Mohamed Aida. Ráadásul a táblára pillantva azt is gyorsan leszögezhettük, hogy a sorsolás sem fogadta kegyeibe a táblára jutó öt magyart. Ezek után  már annak örültünk, hogy ketten továbbléptek az első körből. Méghozzá a pénteken már dicsért, több év szünet után visszatérő Jeszenszky Szilvia, aki lengyel riválisát verte nagy küzdelemben; valamint a kellemetlen, tartós könyöksérüléssel bajlódó Varga Gabi, aki kínai ellenfélnél bizonyult jobbnak. Nagyon közel volt a bravúrhoz a húsz esztendős Gólya Fruzsina is, a nála sokkal nagyobb névnek számító francia Maitrejeannal szemben egyetlen tus választotta el a győzelemtől. Ugyanakkor Varga Kati és Knapek Edina nem tudta megszorítani esélyesebbnek számító ellenfelét.
 
miniwestend(1)[1]
 Varga Gabi fájós könyökkel a legjobb 32-ig jutott, majd a Mini WestEnd Kupán zsűriként segít Fekete Hangának.
 
Miként a következő körben Jeszenszky és Varga Gabi sem, mindkettejüket itáliai tőröző győzte le. Így aztán a szezon második Vk-sorozatba számító versenyén sem sikerült a 16 közé jutnia magyarnak – és a baj csak az, hogy erre a hírre bizony nem kapja fel a fejét vívóvilág…
 
ciprianiviv[1]
 Cipriani (jobbra) a WestEnd City Centerben pályafutása első Vk-versenyét nyerte.
 
A Westend City Centerben délután 3/4 5-kor kezdődő négyes döntőbe három olasz, Errigo, Volpi és Cipriani, valamint a koreai Nam jutott, a győzelmet némi meglepetésre Cipriani szerezte meg. Női tőrben is megrendeztük a Mini WestEnd Kupát, melyet az MTK-s Tóth Jázmin nyert meg, megelőzve Horváth Lillát, Fekete Hangát és Nekifor Erikát.
 
Kreiss Gábor fegyvernemi vezetőedző kijelölte a vasárnap reggel kilenckor az Angyalföldi Sportközpontban kezdődő csapat Világkupa-versenyen induló válogatottat: a Knapek Edina, Varga Katalin, Jeszenszky Szilvia, Gólya Fruzsina négyesnek szavazott bizalmat.
“Varga Gabit könyöksérülése miatt nem akartuk tovább terhelni, ezért félig-meddig a kényszer szülte a megoldást. Jelen helyzetben a csapatban Ebé-bronzérmes Knapek Edina és Varga Kati mellett az egyéniben jól szereplő Jeszenszky Szilvi, valamint a juniorként kétszer egymás után felnőtt főtáblára jutó Gólya Fruzsina kap lehetőséget.”
 
cipicsampa[1]
 Valentina Cipriani Csampa Zsolt MVSZ-elnöktől vette át a győztesnek járó trófeát. 
 
A magyar válogatott ellenfele a nyolcaddöntőben Kína, nem lesz könnyű a győzelem, de egyáltalán nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!
 
Eredmények. WestEnd női tőr egyéni Világkupa-verseny, Budapest, 147 induló. A 64 között: Jeszenszky-Wojtkowiak (lengyel) 15:12, Varga G.-Wang (kínai) 14:9, Knapek-Deriglazova (orosz), Varga K.-Guyart (francia) 5:15, Gólya-Maitrejean (francia) 14:15.
A legjobb 32 között: Jeszenszky-Cipriani (olasz) 3:15, Varga G.-Erba (olasz) 7:15.

Végeredmény: 1. Cipriani (olasz), 2. Volpi (olasz), 3. Nam (koreai) és Errigo (olasz), …27. Varga Gabriella, 28. Jeszenszky Szilvia, …53. Gólya Fruzsina, …56. Varga Katalin, …63. Knapek Edina, …69. Kreiss Fanny, …74. Szalai Szonja, …86. Lupkovics Dóra, …105. Balogh Orsolya, …109. Schmél Viktória, …119. Nattán Sarolta, …123. Rizmajer Anna, …132. Zsáry Noémi, …144. Budavári Bettina és Orosházi Csilla. 

2014. február 08.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események