WestEnd-versenyek a WestEndben

Hétvégén a női párbajtőrözők, a következő víkenden a női tőrözők lépnek pástra Budapesten, GP-illetve, Vk-versenyeken. Lesz itt minden kérem szépen, olimpiai és világbajnokok a páston, magyar esélyesek ugyanott, ráadásként egy világpremier! A két viadal négyes döntőjét a Westend City Center Millennium Udvarán rendezzük meg. Az eseményekről livestream közvetítést is figyelhetünk honlapunkon keresztül!

A sikeres budapesti világbajnokságot követően a hét végén ismét beindul idehaza a vívó nagyüzem. Februárban két egymást követő hétvégén rendez a Magyar Vívó Szövetség a WestEnd City Center támogatásával rangos nemzetközi versenyt. 

 
Méghozzá országos, sőt minden valószínűség szerint világpremierrel! A centenáriumát idén ünneplő Magyar Vívó Szövetség és a WestEnd történetében először fordul elő, hogy bevásárlóközpontban rendezik a két verseny négyes döntőjét! Természetesen a főtámogató, WestEnd lesz a helyszín. A Millenneum Udvart varázsolják majd a szervezők remélhetőleg látványos sportesemény helyszínévé. A WestEnd közepére, a karácsonyfa helyére költözik a pást, és vele szemben alkalmi lelátó épül. Emellett a legmodernebb fény- és hangtechnika segít majd abban, hogy a vívóverseny közönségének, és a WestEnd látogatóinak is különleges élményben legyen része.
 
csoportkép[1]
Nem akármilyen csoportkép! Államtitkár, helyettes államtitkár, elnök, olimpiai bajnok, paralimpiai bajnok, olimpiai ezüstérmes, világbajnok, válogatott mester, kadet világbajnok, év női vívója, Európa-bajnok, öttusázó világbajnok közösen a sajtótájékoztatón. Lehet tippelni: ki kicsoda?
 
Ezen a hétvégén a női párbajtőr Westend Grand Prix Sákovics József emlékversenyt rendezzük, amelyen szombaton és vasárnap a világ legjobbjai lépnek pástra az Angyalföldi Sportközpontban és a WestEndben. A 149 fős mezőnyben a világranglista első 32 helyezettje közül 28 áll rajthoz, többek között a budapesti világbajnok észt Beljajeva, az ukrán olimpiai bajnok Semjakina, valamint a világranglistát vezető román Branza. Mellettük természetesen ott lesz a teljes magyar élmezőny, Szász Emesével az élen, aki tavaly a legeredményesebb egyéni magyar vívó lett, miután az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon egyaránt bronzérmet nyert. Pástra lép Révész Júlia is, aki másfél héttel ezelőtt az évnyitó dohai Vk-versenyen pályafutása legjobb egyéni eredményét érte el harmadik helyezésével. 
 
A selejtezőket szombaton 10-kor, a 64-es tábla küzdelmeit vasárnap reggel 8 órakor kezdjük az Angyalföldi Sportközpontban (XIII. Rozsnyai u. 4.), míg a négyes döntő programja a WestEnd City Center Millenneum Udvarában délután 3/4 5-kor kezdődik. 
 
Egy héttel később a női tőrözők következnek. A helyszínek nem változnak, a résztvevők és az időpontok természetesen igen. Már csak azért is, mert a WestEnd Világkupa-versenyen egyéniben és csapatban egyaránt osztanak érmeket, no meg Világkupa-pontokat. Az esemény legnevesebb indulói az olasz vívók lesznek – élükön a hatszoros olimpiai bajnok Valentina Vezzalival és a világbajnok Errigóval. A “Dream Team” évek, sőt évtizedek óta szinte mindent megnyer, amit lehet, természetesen olimpiai és világbajnoki címvédők az itáliaiak egyéniben és csapatban egyaránt. Magyar részről Mohamed Aida anyai örömök elé néz, rajta kívül mindenki a fedélzeten, élén a tavalyi Európa-bajnoki finalista Knapek Edinával.
 
Emese[1]
 Mert ilyen, ilyen a boksz: bemutatja Szász Emese, elszenvedi Simicskó István, szorítósegéd Csampa Zsolt.
 
Az egyéni verseny február 7-én pénteken délben rajtol, majd 8-án, szombaton reggel 8-kor a 64-es tábla versenyeivel folytatódik az Angyalföldi Sportközpontban, míg a négyes döntő programja 8-án, szombaton 16.45-kor kezdődik a WestEnd City Center Millenneum Udvarában. A vasárnapi (február 9.) csapatverseny reggel 8-kor kezdődik az Angyalföldi Sportközpontban, a bronzmérkőzésre és a döntőre is ott kerül sor 13 órától.
 
Mindkét eseményről élő közvetítés (végig livescore, illetve a négyes döntőkről livestream!) található a Magyar Vívó Szövetség weboldalán, a www.hunfencing.hu-n.
 
asztal[1]
 Most még az asztal és a mikrofon a középpontban, hétvégén a pást és a WestEnd jön, no meg a magyarok!
 
Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján, a WestEnd Hotel Hiltonban Simicskó István, sportért felelős államtitkár beszámolt a vívás és a minisztérium által köttetett sportágfejlesztési programról. Prosits Attila, a WestEnd ügyvezető igazgatója arról beszélt, régi terve volt, hogy a bevásárlóközpont nagy közönsége előtt rendezzenek rangos sporteseményt. Csampa Zsolt elnök pedig amellett, hogy megköszönte a minisztériumi támogatást, abban bízik, hogy a vívás 2013-as sikerei után 2014-ben is ugyanazon az úton halad majd tovább, mint tavaly. Az esélyekről Kovács Iván és Kreiss Gábor fegyvernemi vezetőedző beszélt, a válogatottak közül pedig Szász Emese, Budai Dorina, Knapek Edina és Schmél Viktória nyilatkozott a sajtó képviseleőinek. 
 

2014. január 29.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események