Elhunyt Nedeczky György

jún 16, 2019 | Hírek

Életének 73. évében, súlyos betegség után elhunyt Nedeczky György. Versenyzőként, mesterként hat évtizedig szolgálta a vívást, és klubját, a BVSC-t. Nedeczky Györgyöt az MVSZ saját halottjának tekinti

Nedeczky György két és fél éve, a hetvenedik születésnapja környékén döntötte el, hogy nem csinálja tovább. Csodás karrier, csodás életút után akasztott akkor szögre a párbajtőrét, hatvan gyönyörűséges esztendő után. A név kötelez, Nedeczkyként nem is lehetett kérdés, hogy a pástok világában éli majd az életét. A felejthetetlen Nedeczky László unokaöccseként, a melegszívű zseni, Nedeczky György fiaként az is egyértelmű volt, hogy a BVSC Tanács körüti “vívóparadicsomában” köt ki. 

Versenyzőként azokban a hetvenes években nőtt fel, amikor a vasuatasklub a legszebb időszakát érte. Fenyvesi Csaba, Kamuti Jenő, Bóbis Ildikó, Marót Péter, Maros Magda, Gerevich Pál, az Erdős-fivérek, és a többiek mellett nőtt fel, Bay Bélától leste el a szakma fortélyait. Pályafutását követően pedig örökös klubhűséggel és szeretettel kezdte el oktatni a fiatalokat – egy idő után már a Szőnyi úton. 

Mesterként pedig még többet ért el, mint a versenyzésben. Hosszú karrierje során két legeredményesebb tanítványa, Fekete Attila és Tóth Hajnalka egyaránt a világbajnoki címig jutott. Ám legalább annyira büszke lehetett számtalan fiatal vívójára, akiket korosztályos bajnoki címekre vezetett, és emellett az életre nevelt. Addigra már a BVSC kereteit is “túllépte”, Kulcsár Győző szövetégi kapitánysága idején évekig ő vezette a női párbajtőr-válogatottat. 

Életének hat évtizedét szentelte örök szerelmének, a vívásnak. 

Alig több, mint két évig bírta ki nélküle…

Nedeczky György emlékét örökre őrizni fogjuk, a mestert a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti, a temetés időpontjáról honlapunkon tájékoztatást adunk.

Sz. A.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Szűcs Luca hetedik Plovdivban

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Áron nyolcaddöntőig jutott

Szilágyi Áron sérülése után nyolcaddöntőig jutott a madridi férfi kard egyéni Világkupán. További két főtáblásunk nem került 32 közé.

Eszter korai búcsúja

Az egyedüli főtáblás magyarnak, Muhari Eszternek nem sikerült asszót nyernie a fujairahi női párbajtőr Világkupán.

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Élő eredmények

Közelgő események