Aranyérmes a junior férfi párbajtőrcsapat!

febr 5, 2023 | Hírek

Remek siker! Egészen magabiztos, sima győzelmekkel nyert aranyérmet a nagy mezőnyű, bázeli junior férfi párbajtőr Vk-n a magyar válogatott, gratulálunk! Az isztambuli junior női Vk-n 7. lett a csapat.

Amikor egy 23 válogatottat felvonultató, férfi párbajtőr Világkupa-versenyen úgy nyer aranyérmet a magyar válogatott, hogy a legszorosabb meccs 45:36, a döntő eredménye 45:18, és a csapat legjobbja minden mérkőzésen két asszót vív, és a közepén lecserélik – akkor ezt bátran nevezhetjük kivételes sikernek. Márpedig ez történt a bázeli, junior férfi párbajtőrcsapat Világkupán. A Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma összeállítású kvartett valamennyi tagja kimagaslóan teljesített, Lengyelországot, az Egyesült Államokat, Észtországot, majd a fináléban Svájcot iskolázta le a magyar válogatott, gratulálunk a fiúknak, a válogatott edzőnek és a mestereknek. 

Kulcsár Viktor, Somody Soma, Kovács Gergely és Csabai Máté.

Eitner Kinga válogatott edző az eredményhirdetést követően így nyilatkozott honlapunknak: “Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, egészen kiválóan teljesítettek. Kovács Gergely nem volt százszázalékos egészségi állapotban már a verseny előtt sem, a szombatot végigvívta, ezüstérmes lett, ezért beszéltük meg, hogy ő kezd és fejez, középen pedig pihenőt kap, és jön helyette Csabai Máté. Egyébként is ez a négyes szerepel majd a korosztályos Eb-n és vb-n, így kipróbálhattuk ezt a felállást. Bejött, és a történtek igazán szép reményekkel tölthetnek el minden érintettet a közelgő világversenyek előtt.”

A hölgyek ugyanakkor Isztambulban léptek pástra, és a szombati egyéni remeklés – Wimmer Dorina aranyérem, Kálmán Gyöngyvér nyolcadik hely – a csapatversenyen egy hetedik helyezés jutott a Kálmán Gyöngyvér, Salamon Réka, Szarvas Rita, Wimmer Dorina összeállítású magyar válogatottnak. A nyolc közé jutásért nem jelentett gondot Észtország legyőzése (45:35), ugyanakkor az olaszok ellen nem sok esély volt a negyeddöntős sikerre (20:45). Az 5-8. helyért történő folytatás a Svájc elleni vereséggel kezdődött (42:45), majd Üzbegisztán 44:43-as legyőzésével fejeződött be, mindez összességében a 7. helyet jelentette. Elmondható, hogy a szombat legjobbjai érthetően fáradtan vívtak – Wimmer Dorina a 7. helyért már nem is lépett pástra -, a világversenyeken ennél többre is képes lehet ez a tehetséges csapat. 

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Bázel, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:36 (Somody +8, Kovács +4, Csabai +4, Kulcsár -7).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:26 (Somody +10, Kovács +6, Kulcsár +4, Csabai -1).

Elődöntő: Magyarország-Észtország 45:36 (Kovács +6, Kulcsár +2, Somody +2, Csabai -1).

Döntő: Magyarország-Svájc 45:18 (Kulcsár +10, Kovács +8, Somody +7, Csabai +2).

Végeredmény: 1. Magyarország (Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Csabai Imre, Kovács László, Halla Péter, Bojti Dániel), 2. Svájc, 3. Észtország. 

Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Isztambul, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 45:35 (Salamon +6, Kálmán +3, Wimmer +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 20:45 (Salamon -4, Szarvas -4, Wimmer -7, Kálmán -10).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Svájc 42:45 (Szarvas +3, Wimmer -2, Kálmán -4).

A 7. helyért: Magyarország-Üzbegisztán 44:43 (Szarvas +4, Kálmán 0, Salamon -3).

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …7. Magyarország (Kálmán Gyöngyvér, Salamon Réka, Szarvas Rita, Wimmer Dorina).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Szűcs Luca hetedik Plovdivban

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Áron nyolcaddöntőig jutott

Szilágyi Áron sérülése után nyolcaddöntőig jutott a madridi férfi kard egyéni Világkupán. További két főtáblásunk nem került 32 közé.

Eszter korai búcsúja

Az egyedüli főtáblás magyarnak, Muhari Eszternek nem sikerült asszót nyernie a fujairahi női párbajtőr Világkupán.

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Élő eredmények

Közelgő események