Az “egyke” Kondricz Kata a főtáblán

márc 17, 2023 | Hírek

Egyedüli magyarként indult el a puszani női tőr Grand Prix-n Kondricz Kata. A Honvéd vívója, ha nem is könnyen, de abszolválta a napot, és ezzel vasárnap, a 64-es főtáblán folytathatja.   

Pásztor Flóra sérülése miatt nem utazhatott, Kreiss Fanni szülését követően egyelőre a Világkupák csapatversenyeire koncentrál, ráadásul beteg is volt, a fiatalok a junior világbajnokságra készülődnek. Így a női tőr szakág jelenlegi helyzetében a vezetőség úgy ítélte meg, hogy a távoli, koreai helyszínre egyedül Kondricz Kata utazzon el – elvégre a Grand Prix-n nem rendeznek csapatversenyt. 

Kondricz Kata nagy csatában, de legyőzte a koreai Kimet.

Így a puszani GP női versenyén “egykeként” lépett pástra, és a világranglista legjobb magyarjaként, ha nem is könnyen, de eljutott a főtáblára. Ehhez a csoportkör után a koreai Kimet kellett legyőznie. Ez nem meglepő, lévén öt Kim indult az eseményen. Ez a Kim a világranglista 57. helyén áll, és nagy küzdelemre késztette Katát, de végül a Honvéd vívója 15:14-re győzött, és ott lesz a vasárnapi folytatásban.

Előtte azonban a férfiak következnek, szombaton a GP selejtezőjével és négy magyarral. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Puszan, 128 induló. A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 4 győzelem/2 vereség (továbbjutott).

A legjobb 64 közé jutásért: Kondricz-Kim K. (koreai) 15:14. 

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Kondricz-Csen (kínai).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Szűcs Luca hetedik Plovdivban

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Áron nyolcaddöntőig jutott

Szilágyi Áron sérülése után nyolcaddöntőig jutott a madridi férfi kard egyéni Világkupán. További két főtáblásunk nem került 32 közé.

Eszter korai búcsúja

Az egyedüli főtáblás magyarnak, Muhari Eszternek nem sikerült asszót nyernie a fujairahi női párbajtőr Világkupán.

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Élő eredmények

Közelgő események