Bronzérem a hétvége végére!

febr 11, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Harmadik lett a Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapatunk a limai Világkupán, gratulálunk!

Igazából kétség sem férhetett ahhoz, hogy kétszeres világbajnok női kardcsapatunknak a limai, olimpiai kvalifikációs csapatversenyen is a legjobbak között van a helye, és talán ez a legfontosabb örömteli tanulsága ennek az események. A nyolcaddöntőben Algéria ellen kötelező volt a győzelem (45:25), majd a negyeddöntőben a hozzánk hasonlóan fiatal erőkből álló Egyesült Államok volt az ellenfél. 

Pusztai Liza egyik szép találata a bronzmérkőzésen.

A végeredmény 45:40 lett, ám a Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású válogatott végig kézben tartotta a mérkőzést. Ezzel a sikerrel a párizsi kvóta tényleg matematikailag lehet egyedül megkérdőjelezhető, azaz a lényeget teljesítették a lányok. Az elődöntőben a világranglistát vezető franciák ezúttal 45:35-re nyertek ellenünk, így a bronzmérkőzésen Bulgária következett.

Pusztai Liza, Katona Renáta, Szűcs Luca, Battai Sugár – és a csatakiáltás.

Ott aztán a szorosnak tűnő, 45:42-es végeredmény akár nagy küzdelmet is jelenthetett, de a jegyzőkönyv tanúsága alapján végig mi uraltuk a meccset. Ezzel a harmadik hellyel pedig két állomással az olimpiai kvalifikáció befejezése előtt egyre inkább úgy tűnik: a mi helyünk biztos Párizsban, a többieknek kell majd késhegyre menő csatákat vívniuk… 

Gratulálunk bronérmes lányainknak, és az edzőknek!

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Lima, 21 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Algéria 45:25 (Szűcs +9, Battai +6, Pusztai +5).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:40 (Battai +6, Szűcs +1, Pusztai -2).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 35:45 (Battai +2, Szűcs -4, Pusztai -8).

A 3. helyért: Magyarország-Bulgária 45:42 (Pusztai +9, Szűcs +2, Battai -2, Katona -6).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2.Olaszország, 3. Magyarország (Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca, válogatott edző: Gárdos Gábor, edzők: Dávid László, Boros György. Sárközi Gergely, Ravasz Etele, Bódy István, Bódy Benjámin).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események