Hatodik hely – Kun Anna nélkül

febr 11, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Hatodik helyen végzett a Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású női párbajtőrcsapat a barcelonai Világkupán. Hajszálnyi esély maradt a kvótára.

A bravúr összejött, a “csoda” nem. A Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású csapat a barcelonai olimpiai kvalifikációs Világkupán a nyolcaddöntőben legyőzte Hongkongot, és ezzel életben tartotta minimális esélyét az olimpiai kvótára a záró verseny előtt. Fenti mondatból az kiderülhet, hogy legjobbunk, Kun Anna nem vállalta, nem vállalhatta a vívást. Sajnos, műtött keze messze van a százszázalékostól, nagyon nehéz döntés, hogy ebben a helyzetben mi a megfelelő cselekedet – majd eldöntik az illetékesek. 

Muhari Eszter döntő asszóban leiskolázta az egyéni világranglistát vezető hongkongi Kongot.

Így viszont pláne bravúrnak számít Hongkong 34:30-as legyőzése, ami az előző napi bronzérmes, Muhari Eszter fantasztikus bravúrjának köszönhető. Eszti ugyanis öt tusos hátrányból fordított az utolsó asszóban a világranglistát vezető Kong ellen – le a kalappal…! A csapatrangsorban élen álló Korea következett a negyeddöntőben, és itt nem sok esély volt, 33:45 lett a vége. Az 5-8. helyért viszont sikerült 45:39-re megverni Romániát, és egyetlen tus hiányzott az újabb “nagy dobáshoz”, a biztos olimpiai résztvevő franciáktól 45:44-re kapott ki Somfai Péter vezető edző válogatottja, amely ezzel a hatodik helyen végzett. 

Esztert ünnepli a „kispad” – okkal.

Egy, utolsó hajszálnyi esély még maradt, ám előtte a budapesti egyéni Grand Prix következik, közel egy hónap múlva. 

Dékány Kinga, Gnám Tamara, Wimmer Dorina, Muhari Eszter

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Barcelona, 27 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Finnország 45:33 (Muhari +6, Wimmer +2, Gnám +2, Dékány +2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 34:30 (Muhari +9, Gnám 0, Wimmer -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Korea 33:45 (Dékány -1, Muhari -3, Gnám -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Románia 45:39 (Muhari +13, Dékány 0, Gnám -2, Wimmer -5).

Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 44:45 (Muhari +5, Gnám -1, Dékány -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Korea, 3. Kína, …6. Magyarország (Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Wimmer Dorina).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események