Kapitány az utánpótlásról és az olimpikonokról

ápr 24, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Boczkó Gábor szövetségi kapitány néhány mondattal értékelte a korosztályos világbajnokságon történteket, és beszélt az olimpiai felkészülésről.

Mint ismert, a rijádi kadet és junior világbajnokságról egy arany- és egy bronzéremmel tért haza a magyar válogatott. Volt jobb, nyilván lesz is, Boczkó Gábor szövetségi kapitány néhány napot aludva a történtekre, így foglalta össze a tapasztalatát. 

“Azt pontosan tudtuk, hogy az előző egy-két év fantasztikus eredménysora ezúttal nem megismételhető. Viszont ennél jobb szereplésre számítottam. Az okokat válogatott edző kollégáimmal közösen elemezzük. Az biztos, hogy szükségesek az új impulzusok, tanulság, hogy nem lehet ‘belekényelmesedni’ a munkába, évről évre fejlődni és újulni kell. Fontos, hogy a történtek ellenére ezt a korosztályt nem szabad elengedni! Huszonöt olyan vívó alkotta a válogatottat, aki jövőre is ugyanabban a korosztályban versenyez, mint most, és ez tökéletesen jelzi, hogy van potenciál a válogatottban. Magamat sem mentem fel a történtekért. Az olimpiai kvalifikáció szinte teljesen lekötött, próbáltam, de nem tudtam olyan szinten együtt lélegezni az utánpótlással, mint szerettem volna. Okulni fogunk a történtekből, és biztos vagyok abban, hogy a következő évben jobban szereplünk majd a korosztályos világversenyeken.” – nyilatkozta a kapitány. 

.Boczkó Gábor továbbra is bízik a mostani junior korosztályban.

Boczkó Gábor elmondta azt is, hogy olimpikonjaink a néhány hetes szünet után ismét munkába álltak. A férfi párbajtőrözők Madeirán, a nők Tatán, a férfi kardozók Telkiben edzőtáboroznak, a női kardozók pedig pénteken indulnak Hongkongba, a jövő heti szöuli Grand Prix-t megelőző edzőtáborba. 

“Minden fegyvernemnek lesz még legalább egy Világkupa-, illetve Grand Prix-versenye a szezonban. Ezt követi majd a május végi, hadfegyvernemes országos bajnokság. Ez zárja le a válogatást, eztán jelöljük ki a júniusi, bázeli Európa-bajnokságra, illetve a párizsi olimpiára utazó válogatottat.”

Megtudtuk azt is, hogy a június 18. és 23. közötti Eb-t követően rövid szünet következik, majd az ausztriai Ramsauban, közös fizikai és szakmai felkészüléssel kezdődik az olimpiát megelőző időszak. A párizsi vívóversenyek első napja július 27-e lesz, hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Újabb arany és ezüst a veterán Eb-n

A férfi kardcsapat arany-, az idősebb férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


A jövő elkezdődött

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A győzelmet Petrovszki Áron (Honvéd) és Terhes Hanna (Diósgyőr) szerezte meg.

Arany és ezüst a veterán Eb-n

A női tőrcsapat arany-, a férfi párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM