Majdnem döntő – egy tus hiányzott Muharinak a 8-hoz

nov 11, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Két kiemelt vívónk volt érdekelt a legnanói női párbajtőr Világkupa 64-es főtábláján, igaz, Kun Anna, rosszabbik, bal kezével vívva inkább csak edzett egyet. Muhari Esztert viszont egyetlen tus választotta el a legjobb nyolctól.

Két kiemeltünk volt érdekelt a legnanói női párbajtőr Világkupa szombati, női egyéni főtábláján, ám igazából egy vívónk maradt versenyben. A világranglista negyedik helyén álló Kun Anna ugyanis jobb kezének műtétje után bal kézbe vette a párbajtőrét, és edzés jelleggel lépett inkább pástra a Milánó melletti kisvárosban. Természetesen nem lehetett szakmailag értékelni a kínai Tang elleni meccsét (4:15), viszont kívánjuk, hogy legközelebb már egészségesen, és a “rendes” kezével vívva lássuk nagyszerű tehetségünket. 

Kun Anna bal kézzel vívva is adott egylámpás tust…

Maradt tehát Muhari Eszter, aki különleges asszókat vívott ezen a napon. Elsőként simán verte 15:7-re az olasz, már nem is annyira új hullám képviselőjét, Marzanit, ami értékes sikernek számított. Majd két amerikai következett az Amerikában tanuló magyarnak… Előbb Kathy Holmes, aki ellen jelentős hátrányból fordított Eszti, majd a győztes tust is beadta a hosszabbításban. A nyolcaddöntőben ráadásul egy egyetemi rivális, Guzzi Vincenti következett, és egy újabb egytusos párbajtőr krimi. Csakhogy az az egy tus ezúttal nem a javunkra döntött (5:6), így a magyar vívó a nyolcaddöntőben búcsúzott, ellenfele pedig később aranyérmes lett a versenyen.

Muhari Eszti egyszer örülhetett, egyszer nem a hosszabbításos asszóját követően.

A vasárnapi csapatversenyen természetesen Kun Anna nélkül áll fel válogatottunk. A Büki Lili, Dékány Kinga, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású csapat Kazahsztánnal kezd, majd a vélhető siker után Kína következhet a nagyon fontos nyolcaddöntőben. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Legnano, 289 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Muhari-Marzani (olasz) 15:7, Kun-Tang (kínai) 4:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Muhari-K. Holmes (amerikai) 13:12.

Nyolcaddöntő: Muhari-Guzzi Vincenti (amerikai) 5:6.

Végeredmény: 1.Margherita Guzzi Vincenti (amerikai) , 2.Paulina Brunner (svájci) , 3. Aleksandra Jarecka (lengyel) és Katrina Lehis (észt), …12. Muhari Eszter, …35. Kun Anna, …98. Büki Lili, …114. Kardos Edina, …144. Wimmer Dorina, …168. Gnám Tamara, …177. Nagy Blanka, …183. Kálmán Gyöngyvér, …186. Tóth Jázmin, 187. Dékány Kinga, …189. Salamon Réka, …211. Borsody Emma. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Sztárok – még a pást mellett

Először találkoztak egymással a “Sztárok a páston” eseményünk résztvevői. A kertvárosi vívóteremben ott voltak sportágunk nagyjai és vezetői egyaránt.

Magyarok Párizsban – Pásztor Flóra

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Pásztor Flórával folytatjuk!

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Újabb arany és ezüst a veterán Eb-n

A férfi kardcsapat arany-, az idősebb férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


Élő eredmények

Közelgő események