Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

ápr 12, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Amikor a világversenyről szóló tudósítások “valami egyébbel” kezdődnek, most például azzal, hogy hiába a remek külsőségek, a rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapjának délelőttjén legalább háromszor ment el hosszú percekre az áram a teremben, az sosem jelent jót az eredményesség szempontjából… Ha ugyanis szép, magyar siker születik, akkor illik – sőt kell… – azzal kezdeni. 

Mindez már jelzi is, hogy ezúttal nem így alakult. Pénteken, majdnem 13-án, egész pontosan 12-én, egyáltalán nem alakult szerencsésen a napunk… A junior tőrözők egyéni versenynapján a legjobb 32 a végállomást jelentette a mieinknek – már aki eljutott odáig, ez ugyanis nyolcból két vívónknak jött össze. A férfiak szerepeltek jobban – valamicskével. Tegyük hozzá, mind a négy vívónk marad a korosztályban jövőre is, sőt, Rubin Mattiára ez még két évig igaz… Éppen ő végzett legelőrébb ezen a napon, a legjobb 16 közé jutásért a francia Anane győzte le őt 15:11-re. Itt búcsúzott Bálint Álmos is, ő orosz riválistól kapott ki 15:12-re. Egy körrel hamarabb szállt ki a versenyből Bagdány Albert, míg Budaházy Ambrus a 128-ban zárt. Ennél bizonyosan jobban sikerül majd a vasárnapi csapatverseny!  

Rubin Mattia szép tusokkal jutott el a legjobb 32-ig.

A hölgyek viadaláról azt előzetesen is tudtuk, hogy bravúrnak számítana a jó szereplés. Hát nem jött össze a bravúr, sőt… Ketten (Kalocsai Luca, Kollár Anna) a 64 között, ketten (Polonyi Petra, Wolf Eszter) a 128 között búcsúztak úgy, hogy különösebben szoros asszót sem vívtak. Reméljük, csapatban itt is sikerül javítani!

Folytatás szombaton a kadet tőrözőkkel, a program a következő (magyar idő szerint). Férfi egyéni: 8 óra (Bodor Áron, Sommer Marcell, Zsögön Andor). Női egyéni: 10 óra (Bartus Klaudia, Kollár Anna, Simon Borbála). Négyes döntők: 17 óra. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Kadet és junior világbajnokság, Rijád. 

Junior férfi tőr egyéni, 181 induló. A csoportmérkőzéseken: Rubin Mattia 5 győzelem/1 vereség, Bagdány Albert 4/1, Budaházy Ambrus 4/2, Bálint Álmos 4/2 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 64 közé jutásért: Bálint-Gautier-Loftus (ír) 15:7, Bagdány-Al Shuaibi (ománi) 15:7, Rubin-Fellah (algériai) 15:5, Budaházy-Penman (brit) 11:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Rubin-Guo (kínai) 15:4, Bálint-Azuela (mexikói) 15:11, Bagdány-Kerik (orosz) 14:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Rubin-Anane (francia) 11:15, Bálint-Puzankov (orosz) 12:15.

Végeredmény: 1. Fukuda Rioszuke (japán), 2. David Sossnov (angol), 3. Eliot Chagnon (francia) és Samarth Kumbla (amerikai), …27. Rubin Mattia, …30. Bálint Álmos, …41. Bagdány Albert, …76. Budaházy Ambrus.

Junior női tőr egyéni, 145 induló. A csoportmérkőzéseken: Kollár Anna 5 győzelem/1 vereség, Wolf Eszter 4/1, Kalocsai Luca 3/3, Polonyi Petra 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Kollár-Jerofjejenko (ukrán) 15:5, Kalocsai-Ballu (görög) 15:10, Polonyi-Kim (koreai) 7:15, Wolf-Kus (lengyel) 11:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Kollár-Xu (kínai) 7:15, Kalocsai-Garifallu (görög) 9:15.

Végeredmény: 1. Jessica Guo (kanadai), 2. Irene Bertini (olasz), 3. Nagasze Rino (japán) és Vittoria Pinna (olasz), …36. Kollár Anna, …61. Kalocsai Luca, …65. Wolf Eszter, …75. Polonyi Petra.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események