Rabb Krisztián és Battai Sugi győzött

ápr 20, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A nőknél ott voltak a világbajnokok, a férfiaknál nem a szombati kard válogatón. A győzelmet Rabb Krisztián, illetve Battai Sugár szerezte meg.

A férfiak hazai válogatóját a világbajnok kardcsapat valamennyi tagja kihagyta, számukra a május elejei, szöuli egyéni Grand Prix lesz a következő feladat. Mivel a legjobb juniorok és kadetok a korosztályos vb egybeesése miatt nem voltak ott Szigetszentmiklóson, így csonka mezőny lépett pástra. Ennek függvényében érvényesült a papírforma abban a tekintetben, hogy Rabb Krisztián nyerte a versenyt, illetve Péch Miklós és Kossuth Bálint állhatott dobogóra.

A nőknél is hiányoztak junior tehetségeink, viszont négy világbajnok is pástra lépett az ötből! És ha már ott voltak, valamennyien fel is állhattak a dobogóra… Persze, ehhez kellett az is, hogy különböző ágra kerüljenek, de így történt, és a győzelmet Battai Sugi szerezte meg Katona Renáta előtt, míg a két bronzérmes Pusztai Liza és Szűcs Luca lett.

Eredmények. Férfi kard egyéni Magyar Kupa, Szigetszentmiklós, 45 induló. Véheredmény: 1. Rabb Krisztián (Vasas, edző: Somlai Béla), 2. Péch Miklós (MTK), 3. Shlomo Frumgarzts (izraeli) és Kossuth Bálint (UTE), 5. Papp Zsadány (BVSC), 6. Urbán Tamás (UTE), 7. Noseda Szabolcs (Szigetszentmiklós), 8. Bányay Endre (DEAC). A döntőben: Rabb-Péch 15:10.

Női kard egyéni Magyar Kupa, Szigetszentmiklós, 37 induló. Véheredmény: 1. Battai Sugár (DEAC, edző: Dávid László), 2. Katona Renáta (Vasas), 3. Szűcs Luca (BVSC) és Pusztai Liza (BVSC), 5. Brenner Boróka (BVSC), 6. Pápai Zoé (UTE), 7. Brassai Dorottya (BVSC), 8. Szabó Polli (Honvéd). A döntőben: Battai-Katona 15:10.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Újabb arany és ezüst a veterán Eb-n

A férfi kardcsapat arany-, az idősebb férfi tőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


A jövő elkezdődött

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A győzelmet Petrovszki Áron (Honvéd) és Terhes Hanna (Diósgyőr) szerezte meg.

Arany és ezüst a veterán Eb-n

A női tőrcsapat arany-, a férfi párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert a belgiumi veterán Európa-bajnokságon, gratulálunk!


Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM