Elhunyt Pásztor Szabolcs

febr 13, 2022 | Hírek

Súlyos betegség után, 62 éves korában elhunyt Pásztor Szabolcs. A 80-as évek végének állandó párbajtőr-válogatottja, a szöuli olimpián 6. helyen végzett csapat tagja volt. Emlékét örökre megőrizzük!

Szabi. Mindenki csak így hívta, így becézte, talán azért, mert végtelenül kedves, aranyos, jóindulatú srác volt. Lehet, hogy éppen emiatt nem volt még eredményesebb, mert a páston is mindig rendes és tisztességes volt, ugyanakkor a tehetségét nem lehetett elvitatni. Miskolcról igazolt Honvédba, valamikor a nyolcvanas évek legelején. Aztán folyamatosan beépült az akkori “Nagy Honvédba”, ahol Horváth Kornél foglalta el nagyszerű tanítványaival a híres, Semmelweis utcai terem egyik szárnyát. Kolczonay Ernő – ő sem él már -, Kolczonay István, Szijj Karcsi, Dénes Balázs és sokan mások, nekik lett méltó társuk Pásztor Szabolcs. 

Egyéniben is nyert magyar bajnokságot kétszeri is (1981, 1985), és a nyolcvanas évek második felére stabil válogatottá vált, tagja volt többek között a szöuli olimpián hatodik helyen végzett párbajtőrcsapatnak. Örökké vidám volt és mosolygós, imádott focizni és enni, azt a szokását pedig valószínűleg vidékről hozta a fővárosba, hogy az edzőtáborokban is ragaszkodott a szerinte tökéletes egészséget adó, reggeli rituáléjához, aki ismerte, úgyis tudja, miről teszünk említést… Mindig hadart, ugyanakkor olyan szép tájszólással beszélte nyelvünket, ami még különlegesebbé tette őt. 

Pásztor Szabolcs a sportcsarnok emelt pástján az egyéni világbajnok Székely Zoltán ellenében.

Pályafutása után távolabb került sportágunktól, Kolczonay István volt az, akivel még betegsége idején is tartotta a kapcsolatot, ő osztotta meg elsőként halálhírét a közösségi portálon. Emlékét örökké megőrzi a magyar vívósport, azok pedig, akik ismerték is Szabit, bizonyára szomorúan zárják ezt a víkendet…

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Kun Anna kétéves eltiltást kapott

A Magyar Vívó Szövetség az alábbi nyilatkozatot adja ki a történtekkel kapcsolatosan.

Sztárok – még a pást mellett

Először találkoztak egymással a “Sztárok a páston” eseményünk résztvevői. A kertvárosi vívóteremben ott voltak sportágunk nagyjai és vezetői egyaránt.

Magyarok Párizsban – Pásztor Flóra

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Pásztor Flórával folytatjuk!

Harmadik hely az éremtáblán

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság, a magyar küldöttség két arany- és két ezüstéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett, gratulálunk!

Juniorban is előválogattak

A párbajtőrözők előválogatójával már májusban elkezdődött a 2024/25-ös szezon. A junioroknál a győzelmet Császár Zoltán és Gachályi Gréta szerezte meg.

Élő eredmények

Közelgő események