Öt magyar a GKK 64-es főtábláján

dec 2, 2016 | Archív

Tökéletes körülmények, elegáns környezet és aránylag sikeresnek mondható magyar szereplés. Ezzel a mondattal foglalható össze a győri Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni

Tökéletes körülmények, elegáns környezet és aránylag sikeresnek mondható magyar szereplés. Ezzel a mondattal foglalható össze a győri Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni Világkupa-verseny pénteki selejtezőnapja, melyet követően öt magyar – közte természetesen a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron – folytathatja a 64-es főtáblán szombat délelőtt 10 órától.

A külföldiek csak ámultak-bámultak amikor péntek dél felé beléptek a győri Audi Aréna ajtaján a nagyterembe. Az impozáns kézilabdacsarnok ugyanis átmeneti vívócsarnokká “avanzsálva” – bocs kézilabda… – is lenyűgöző látványt nyújtott. Tágas terek, kényelmes pástelrendezés, hatalmas kivetítők – vívóversenyeken ritkán látott “kényeztetést” kaptak a három csodás klasszisról elnevezett verseny résztvevői. Igaz, a selejtezőnapon természetesen “csak” vívók, szakemberek, mesterek ültek a széksorok között, de reméljük, szombaton már ez is másként lesz…

csarnok-gkk A győri Arénában minden feltétel ideális volt.

A férfi kardozók Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni Világkupa-versenyének második napján ugyanis a riói címvédése után először lép pástra kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron. Remélhetőleg el is jut majd a délután fél 5-kor kezdődő nyolcas döntőbe, és akkor az elkülönített főpáston nyilván sokan szurkolnak majd neki. Na de ne szaladjunk ennyire előre, elvégre pénteken még csak a selejtezőket rendezték Győrben. A világ valamennyi vezető kardnagyhatalma Magyarországra érkezett, és a 184-es mezőny kifejezetten magas látszámnak számított néhány hónappal az olimpia után. 

decsi-tomi-gkk Decsi Tomi tust is alig kapott a csoportmérkőzéseken.

Az indulók között 23 magyar is lehetőséget kapott, közülük Áron kiemeltként természetesen ezen a napon nem lépett pástra. Válogatott társai közül legjobban, veretlenül Decsi Tamás és Gémesi Csanád zárta a csoportmérkőzéseket, és ez mindkettejük számára felmentést jelentett a további folytatás alól, legalábbis szombatig… A többi magyarnak további egy vagy két direkt kieséses asszója következett, hogy csatlakozzanak a “három testőrhöz”, Áronhoz, Tamáshoz és Csanádhoz. Az utolsó körben nyolcan kíséreltek meg ezzel, de csupán ketten nem verték le a lécet… Az egyik a válogatott kulcsembere, Szatmári András, a másik pedig klubtársa, Nagy Pál. Talán egy kicsi hiányérzetet az jelentett, hogy a válogatott Iliász Nikolász és a fiatalabb korosztály nem jutott tovább. Ezzel mindösszesen öt magyar jutott tovább. Folytatás, szombaton reggel 10 órától, hajrá, magyarok!

kossuth-family-gkk Kossuth Bálintnak és edző édesapjának ezúttal elmarad a folytatás. Majd legközelebb!

Eredmények. Férfi kard egyéni Gerevich-Kovács-Kárpáti Világkupa-verseny, Győr, 184 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Decsi Tamás 6 győzelem/0 vereség, Gémesi Csanád 5/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Szatmári András 5/1, Gémesi Bence 5/1, Nagy Pál 5/1, Iliász Nikolász 5/1, Singer Martin 4/2, Ravasz Etele 4/2, Urbán Ádám 4/2, Puy Kristóf 4/2, György Lehel 4/2, Galgóczy Tamás 3/3, Péch Miklós 3/3, Kossuth Bálint 3/3, Mészáros Áron 3/3 (továbbjutottak), Nagy Martin 1/5, Szlama Vilmos 1/5, Balázs Boldizsár 1/5, Kozmanovics Gábor 1/5, Pálovics Bálint 1/5, Kovács István 0/6, Morvai Ákos 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Urbán-F. Koch (német) 15:13, Singer-Pytel (lengyel) 15:8, Kossuth-Kaczkowski (lengyel) 15:11, Ravasz-Mancheno (spanyol) 15:10, Puy-Bravo (spanyol) 12:15, Mészáros-Burnev (bolgár), Péch-Hvang (koreai) 14:15, Galgóczy-Escudero (spanyol) 8:15, György-Rogerson (brit) 12:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Szatmári-Prochniak (amerikai) 15:11, Nagy P.-Wüst (német) 15:12, Gémesi B.-Burnev (bolgár) 11:15, Urbán-Yildirim (török) 12:15, Iliász-Bucskovszkij (orosz) 11:15, Singer-Shengelia (grúz) 14:15, Ravasz-Kindler (német) 7:15, Kossuth-Seitz (francia) 9:15.

Szombaton a legjobb 64 között: Szilágyi-Bravo (spanyol), Decsi-Voronov (izraeli), Gémesi Cs.-Kindler (német), Szatmári-Lambert (francia), Nagy P.-Ha (koreai).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események