Boldog versenyzők, büszke mesterek

Ennél jobban nem kezdődhetett volna számunkra a plovdivi korosztályos világbajnokság, legfeljebb csak egy egészen picinykével… A kadet női párbajtőrverseny után a magyar főszereplők nyilatkoztak, az ezüstérmes Gnám Tamara, a bronzérmes Petri Renáta, és a két mester, Partali Csaba, illetve Galli Zsolt. Elégedettek voltak…

Gnám Tamara: “Nagyon boldog vagyok, hihetetlenül örülök ennek az ezüstéremnek! Nehezen idult a napom, miként ez elmondható a szezonomra is, de a végén mindkettő nagyszerűen sikerült. A csoportmeccsek után a direkt kieséses szakaszban már nagyon élveztem a vívást, és úgy éreztem, hogy jól is ment. Érdekes, de ahogy haladt előre a verseny, úgy izgultam egyre kevésbé, az emelt páston pedig már egyáltalán nem idegeskedtem. Persze, sajnálom, hogy nem sikerült nyernem a döntőben az orosz lány ellen, de azért elégedett vagyok. Az otthoniaktól pedig szeretnék jutalmul rántott csirkét kérni rizzsel és céklával!” 

Partali Csaba, Tamara mestere, egyben a kadet női párbajtőrözők válogatott edzője: “Büszke  vagyok a lányokra, szenzációs szezont produkáltak. Azt azért nem mondom, hogy nagyon meglepő ez a kiemelkedő szereplés a világversenyeken, hiszen az egész szezonunk nagyszerűen sikerült. De persze ezeket az eredményeket előre aláírtam volna. Három lányunk szerzett egyéni érmet a világversenyeken, és a csapat Eb-aranyat nyert. Hiszek abban is, hogy a további fejlődés is zökkenőmentes volt. Sokat dolgoztunk, meg is lett az eredménye. Tamara? Rá természetesen különösen büszke vagyok. Szezon közben változtattunk, és ez bejött. Többet edzett a felnőttekkel, sokat áldozott a fizikai felkészülésre, ez is kellett ahhoz, hogy összejöjjön ez a remek ezüstérem!”

Petri Renáta: “Rosszul vívtam, így aztán nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Valahogy nem éreztem a mozgást, viszont küzdeni küzdöttem, és szoros meccseken tudtam nyerni, ami nagyszerű érzés. Ezzel lezárult a kadet pályafutásom, de készen állok az újabb feladatokra!Puszilom az otthoniakat, nagyon sokat köszönhetek a családomnak!”

Galli Zsolt, Petri Renáta mestere: “Nagyszerű kadet éveket hagyott maga mögött Renáta. Egyéniben két világbajnoki bronzérmet, csapatban pedig egy Eb-aranyat nyert. Büszke lehet magára, és én is nagyon büszke vagyok rá. Érdekes, hogy a mai napon úgy éreztem, hogy közel sincs kirobbanó formában, de lehet, így még értékesebb ez a szép érem. Most örülünk egy kicsit, aztán jöhetnek az újabb, még komolyabb feladatok.”