Lizi boldog, fáradt, de tudja, hogy még van egy feladata

Ilyen sem volt még a vívás történetében! A junior világbajnokság csütörtöki versenynapján hongkongi tőr és mexikói kard aranyérem született. Utóbbit ráadásul egy 2002-es születésű kishölgy nyerte! Na, erre varrjunk gombot…! Persze, mi a kézimunka helyett inkább Pusztai Liza káprázatos bronzérmének örültünk. Olvassuk, miként vélekedett minderről ő, és Gulácsi Ferenc válogatott edző. 

Pusztai Liza: “Ha reggel valaki azt mondja, hogy bronzérmes leszek, akkor előre elfogadtam volna ezt az eredményt. Aztán a döntő előtt úgy éreztem, hogy akár meg is nyerhetem a versenyt, így most még olyan nagyon nem tudok örülni ennek a harmadik helynek. De majd később biztosan fogok…! Egyébként a nap folyamán egyre jobban ment a vívás, pedig reggel nagyon fáradt voltam. Az elődöntőt pedig elbénáztam. Most pihenni szeretnék, mert a csapatversenyre mindenképpen össze akarom szedni magam! Jó lenne még egy érmet nyernünk…”

Gulácsi Ferenc, a junior női kardválogatott edzője: “Amit Liza a szezonban, illetve az elmúlt években produkált, arra nehéz szavakat találni. Ma is nagyszerűen vívott, az elődöntőig megszorítani sem tudták. Az Eb-n és a vb-n eddig öt érmet nyert, és még van egy lehetősége… Nem hiszem, hogy ezt felül lehetne múlni. Az sem tragédia, hogy az elődöntőben kikapott, neki is van még mit tanulnia, ráadásul a harmadik versenynapját vívta végig ezen a vb-n. Csak a legfelsőbb fokokban tudok beszélni róla, gratulálok neki és mestereiknek egyaránt!”