Bronzba öntött madridi víkend

máj 21, 2017 | Archív

Kardozóink ragaszkodtak a hagyományokhoz. A madridi két, egyéni Vk bronzérem után csapatban is harmadik helyen végzett a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron
Kardozóink ragaszkodtak a hagyományokhoz. A madridi két, egyéni Vk bronzérem után csapatban is harmadik helyen végzett a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású kvartett. Ezzel elmondható, hogy bronzba öntött hétvégét zártak a mieink – és ehhez csak gratulálni lehet!
 
Az előző nap egyéniben nagyszerűen szereplő férfi kardválogatott viszont érmes reményekkel vághatott neki a madridi csapatversenynek, melyet a nagyhatalmak közül egyedül a koreaiak hagytak ki. A legjobb négyig kikövezett úton haladtak a mieink. A Kazahsztán elleni nyolcaddöntő ideális volt a bemelegítéshez (45:19), ugyanez azért az Irán elleni negyeddöntőről azért már nem mondható el – elvégre mégiscsak vb-bronzérmesről beszélünk. Ugyanakkor abszolút simának mondható, 45:35-tel ért véget a mérkőzés. 
 
Szilágyi Áron főszereplő volt a románok elleni bronzcsatában.
Az elődöntőben az örök ellenfél, Oroszország következett, élén a visszatérő Jakimenkóval és Ibragimovval. Aztán éppen a “fiatal”, Danyilenko fordított az első kör végén, és ettől kezdve végig meg is őrizték előnyüket az oroszok, 38:45 lett a vége. A bronzéremért Románia volt az ellenfél, és egy nagyon szoros, 45:43-as győzelemmel sikerült bronzba önteni a hétvégét, Szilágyi Áron és Szatmári András szombati, egyéni bronza után csapatban is a bronz jött össze. A főszereplő ezen a meccsen Áron volt, de feltétlenül a legnagyobb dicséret hangján kell megemlíteni Gémesi Csanádot is, aki minden rivális ellen pozitív mérleggel zárta a napot. 
Gémesi Csanád egész nap remekül vívott.
A három bronzért pedig az elismerés és a gratuláció jár a Decsi András vezetőedző által irányított küldöttségnek, folytatták férfi kardozóink eddigi kimagasló szezonjukat, csak így tovább!
 
A Decsi András (jobbra) vezette kardcsapat idén mindhárom Vk-versenyen bejutott a legjobb négy közé.
 
Férfi kardcsapat Világkupa, Madrid, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kazahsztán 45:19 (Szilágyi +10, Szatmári +9, Gémesi +7).
Negyeddöntő: Magyarország-Irán 45:35 (Szatmári +7, Gémesi +2, Szilágyi +1).
Elődöntő: Magyarország-Oroszország 38:45 (Gémesi +2, Szilágyi -4, Szatmári -5).
A 3. helyért: Magyarország-Románia 45:43 (Szilágyi +9, Gémesi +2, Szatmári -9).
Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi Tamás, Decsi István, Gárdos Gábor, Navarrete József).
BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM